[#1] Problem z HereticII
Zakupilem HII i zainstalowany WUP 5.0 i 5.1 Warp 3D 4.0 i 4.2 Konfig PPC210 i 040/33Mhz + Bvizja 128 MB .I i wszystkie efekty swietlne maja dookola czarny kwadrat (np jak rzucam plomieniami,zieniam bron,wszystkie lampy to czarny kwadrat a w nim swiatlo).Sorki ze nie umiem tego lepiej opisac .czy ktokolwiek moglby mi powiedziec co zle jes?Oczywiscie HII korzysta z Hardware i jest odpalony 640/480.POMOCY!!!
Marcin
[#2] Re: Problem z HereticII

@Marcin, post #1

Zmień biblioteki z hw(cośtam) w libsach(są tam dwie) na starszą i bćdzie wszystko OK. Miałem ten sam problem. W razie czego pisz. Acha po zmianie tych dwóch bibliotek na starsze Payback który działa dobrze z nowymi też sić nieco zwali i dlatego trzeba je trzymać.
Pozdrawiam

[#3] Re: Problem z HereticII

@Arbuz, post #2

Pod tym adresem jest update:

Po zainstalowaniu bëdzie dobrze:)

[#4] Re: Problem z HereticII

@Arbuz, post #2

Oczywiscie chodzilo o biblioteki warp3d.Dzieki za podpowiedz zmienilem na 4,0 i ...i czad no nareszcie wszystko spoko i efekty i wogole czad max swietna giera.Wielkie dzieki.
Marcin
[#5] Re: Problem z HereticII

@Marcin, post #4

Po co obniűac wersjë W3D skoro v. 4.2 + update dziaîa piëknie?

[#6] Re: Problem z HereticII

@Roman, post #5

Kolega ma rację po co obniżać ver. Warp3D ? Na moim konfigu A4k i CS PPC 604e/266 & 060/66 giera śmiga aż miło i nie ma żadnych problemów. Ale powyższy problem zauważyłem w grze Wipeout i tu pomaga tylko zmiana biblioteki na niższą. A może jest jakieś inne rozwiązanie .. ?
[#7] Re: Problem z HereticII

@Lysy50, post #6

A wlasnie ze u mnie A1200BPPC musialem obnizyc wersje W3D do 4.0 bo 4.2 dawala brzydkie czarne kwadraty wokol wszystkich efektow zwiazanych ze swiatlem(zmiana na inna bron,plywanie ,lampy itp)dziwnie i nie za ciekawie to wygladalo.probowalem wielu rzeczy ale tylko obnizenie z 4.2 na 4.0 dalo efekt.Moze mozna inaczej ?Jak?
Marcin
[#8] Re: Problem z HereticII

@Marcin, post #7

Trochë wyűej masz link na updejt dla HereticaII, dla Wipeouta taki nie powstaî.

[#9] Re: Problem z HereticII

@Lysy50, post #6

Po to że przy updatowanym Warpie Quake2 wogóle u mnie się nie uruchamia a 4.0 jest ok

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem