[#1] Ehh, ten kontroler klawiatury GIFT :(
Mozliwe ze juz o tym bylo...

Czy jest jakis uzytkownik BlizzardaPPC i powyzszego kontrolera, ktoremu udalo sie za pomoca klawisza "ESC" wejsc do Boot Menu (karty PPC)?
Ja niestety musze wtedy podlaczyc klawiature do standardowego kontrolera (w moim przypadku z wiezy Infinitiv).

PS. A zeby bylo "smiesznie", to mam od jakiegos czasu podpiete dwie klawiatury - "Giftu" używam, a "Micronikiem" zalaczam Boot Menu (bo cos ostatnio testuje)
[#2] Re: Ehh, ten kontroler klawiatury GIFT :(

@Andrzej Drozd, post #1

Nie pomaga wciskanie kilkukrotne ESC podczas bootowania?
[#3] Re: Ehh, ten kontroler klawiatury GIFT :(

@Norbert, post #2

Otóż to, spróbuj szybko wciskać i puszczać ESC podczas bootowania - ten sposób był opisywany w którymś z numerów MA.
[#4] Re: Ehh, ten kontroler klawiatury GIFT :(

@Andrzej Drozd, post #1

Wlasnie probowalem naciskac, ale nic to nie dalo. Sprobuje pozniej (gdy bede resetowal kompa) i dam znac. Moze musze opanowac odpowiedni rytm (czestotliwosc uderzen)...
[#5] Re: Ehh, ten kontroler klawiatury GIFT :(

@Andrzej Drozd, post #4

Mam v2.0 i miałem porzedmi model v.1.7 (chyba) i żadnych problemów z menu BPPC.

Gdy podczas resetu zauważysz na monitorze pal takie poziome kreski wcisnij i przytrzymaj esc - u mnie działa doskonale.

Poprzednio miałem klawierke na DIN teraz PS2 i jest ok.

[#6] Re: Ehh, ten kontroler klawiatury GIFT :(

@Andrzej Drozd, post #4

Hehe... ja "nawalam" w ESC, jak w przycisk na "automatach"... i działa. Niestety, straaaasznie niedopracowany jest ten interfejs. Dodatkowo zauważylem, że zaraz po włączeniu trzeba "zresetować" klawiaturę (np klawiszem [AMIGA]), bo inaczej układ klawiszy "specjalnych" ([ALT], [CTRL], itd) się nie zgadza.

[#7] Re: Ehh, ten kontroler klawiatury GIFT :(

@Solo Kazuki, post #6

trzeba "zresetować" klawiaturę (np klawiszem [AMIGA]), bo inaczej układ klawiszy "specjalnych" ([ALT], [CTRL], itd) się nie zgadza

To samo jest w kontrolerze Elboksu, występuje efekt samonaciskania niektórych klawiszy do momentu wciśnięcia np. klawisza logo Win.
[#8] Re: Ehh, ten kontroler klawiatury GIFT :(

@Solo Kazuki, post #6

hmmmm nic takiego mi się nie dzieje?! zaprawdę opowiadasz ciekawe rzeczy :)

[#9] Re: Ehh, ten kontroler klawiatury GIFT :(

@Andrzej Drozd, post #1

OK, udalo sie odpalic Boot Menu, szybko naciskajac "ESC". Ogolnie rytmika musi byc taka jak gra beben przed wystrzalem kompani reprezentacyjnej, czyli potrzebne sa dwie rece (lub dobrze wyrobione dwa palce)...uff
Po odpaleniu Boot Menu, rytm sie zatrzymuje...ktos krzyczy "kompania..." i po wejsciu slychac juz... wystrzal kompani reprezen...ee, tzn. klikniecie myszki.

Spocznij ;)
[#10] Re: Ehh, ten kontroler klawiatury GIFT :(

@11MASTEr, post #8

Więc albo masz szczęście, albo jakiś nowszy model... albo w ogóle nie zwróciłeś na to uwagi (jak większość moich znajomych). Którą wersję interfejsu masz?

[#11] Re: Ehh, ten kontroler klawiatury GIFT :(

@Solo Kazuki, post #10

2.0 i wierz mi używam (od czasu do czasu) boot menu z bppc; a klawiatura ps2 (media-tech :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem