[#1] WBPattern Plus!
WBPattern zostal moze kiedys udoskonalony o takie rzeczy jak centrowanie obrazkow i rozciaganie ich? Pod 68k taki programik jest? (bo domyslam sie, ze np. Mosowcy juz od dawna maja)

[#2] Re: WBPattern Plus!

@El Amigos, post #1

Jeśli chodzi o Amigę z procesorem 68k to w AmigaOS 3.9 i być może również w 3.5 są takie opcje jak wycentrowanie i skalowanie obrazków.

[#3] Re: WBPattern Plus!

@grxmrx, post #2

Musi zadzialac na 3.0 (ja mam taki)

[#4] Re: WBPattern Plus!

@El Amigos, post #3

No to może coś takiego: http://www.aminet.net/package.php?package=util/wb/CGWBPat107.lha

Tylko wymaga cgx ;)

[#5] Re: WBPattern Plus!

@El Amigos, post #3

No to może czas na AmigaOS3.9?
[#6] Re: WBPattern Plus!

@grxmrx, post #4

No nie...
CGX odpada.

Moj cfg (tylko sie nie smiac i nie pytac po co mi ten program): A1200, 020, Rom 3.0, 8M Fast, HDD 2.6G.

[#7] Re: WBPattern Plus!

@El Amigos, post #3

Centrowanie na pewno ma znany zamiennik IPrefsa (startup-sequence). Znany, ale nie uzywam go i zapomnialem nazwy. Mozliwe ze ma tez skalowanie i to wlasnie cos podobnego zostalo uzyte w WB3.5+ (?)
[#8] Re: WBPattern Plus!

@El Amigos, post #6

Zerknij na skrzynke emailowa. Wyslalem Ci wersje o ktora Ci chodzi.
[#9] Re: WBPattern Plus!

@El Amigos, post #6

Może zainstaluj CGX2AGA i bedziesz miał CGX-a na Agacie ;)

[#10] Re: WBPattern Plus!

@kmilota, post #5

OS 3.9 na konfigu kolegi odpada :)

[#11] Re: WBPattern Plus!

@Malin, post #10

Hej! Ja na takim konfigu bez problemu odpalilem os3.9 i nawet jakos to dzialalo. Jak dorzuci sie do tego os'a fblita, blzewcp, mcp to to nawet dzila. A i jeszcze dodam, ze mapowalem rom 3.1 skickiem.

[#12] Re: WBPattern Plus!

@Malin, post #10

Adlaczegóż to zapytam? os 3.9 wymaga 6 mb ramu i twardego do odpalenia. CGX-AGA miałem, używałem w czasach gdy nie mialem GFX - calkiem fajne choc nie wszystko chce z tym dzialac.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem