[#1] UnRAR N.E.Momory
Mam UnRARa w wersji 3.51 pod 020. Probuje rozpakowac archiwum, ktore ma 12K i mam zawsze komunikat 'Not enough memory". Wszystko w DOpusie4 (poprzez: unrar x {f}). Sa jakies opcje zmniejszajace zuzycie pamieci?

Mam wtedy wolne 1900K Chipu i 7000K Fastu.

[#2] Re: UnRAR N.E.Momory

@El Amigos, post #1

Uszkodzone archiwum? Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
[#3] Re: UnRAR N.E.Momory

@El Amigos, post #1

Mam wersje 3.10 (najprawdopodobniej 020) - działa tak jak powinna.
Patrz aminet http://www.aminet.net/package.php?package=util/arc/UnRAR-3.10.lha

[#4] Re: UnRAR N.E.Momory

@11MASTEr, post #3

Wersja 3.10 nie rozpakuje nowych RARow. Najnowsza to 3.51. Przegladnij newsy na PPA, tam znajdziesz link do tej wersji.
[#5] Re: UnRAR N.E.Momory

@El Amigos, post #1

Przypomnialo mi sie ze ktoras z wersji UNRARa, miala kiedys, jakis blad, wlasnie dotyczacy pamieci. Mozliwe ze blad powrocil. Kiedys rozpakowywalem cos za pomoca starszej wersji, na Blizzardzie z 4 MB fast i problemow nie bylo. Jak nie masz dostepu, to podesle ci kilka starszych wersji (ktore powinny rozpakowac nowsze RARy).

PS. Czy ten problem dotyczy tylko DOpusa, czy w Shellu jest podobnie?
[#6] Re: UnRAR N.E.Momory

@Andrzej Drozd, post #5

W Shellu nie probowalem, ale bedzie raczej to samo, bo DOpus przeciez dziala tak samo jak Shell (mozna by powiedziec, ze to takie 'GUI na shella' :)).

Archiwum bylo tworzone pecetowym RARem w wersji, hmmm.... z 2004 roku (3.40??). Moge podac dokladna wersje na jutro. Archiwum nie jest walniete, bo przenioslem je z powrotem na peceta i tam rozpakowalem (i RARem, jak i TCommanderem 6.53).

[#7] Re: UnRAR N.E.Memory

@El Amigos, post #6

W ogóle u mnie UnRAR v3.10 działa jak chce (czasami dobrze, czasami mam "out of memory" mimo swoich 64MB, a czasami w ogóle nie działa)...

Popróbuj rozpakowaę kilka razy - u mnie to zazwyczaj dziaîa. A jak nie, to zresetuj i znowu popróbuj. U mnie czasami muszë próbowaę kilkanaôcie razy.

Ostatnia modyfikacja: 22.11.05 15:33
[#8] Re: UnRAR N.E.Memory

@Solo Kazuki, post #7

Oj jak to może być że raz działa z raz nie?!

Ciekawe wielce ciekawe :)
Sprawdziłem UnRAR używa ixemul.library i oczywiście ixnet.library; może należy szukać w tym kierunku? [ja mam wersje: 48.0]

[#9] Re: UnRAR N.E.Momory

@El Amigos, post #1

dales odpowiednio duzy stos?
[#10] Re: UnRAR N.E.Momory

@DarQo, post #9

Stos mialem 4K, w shellu sprobowalem z 65K, ale mam to samo.
I faktycznie uwazam, ze problemem jest ixemul i ixnet. Jedna mam w wersji 48.0, a druga w 48.2. Pod 020 za bardzo nie wiem gdzie ich szukac. Na aminecie sa, ale w wersji 47.4 (za malo raczej).

[#11] Re: UnRAR N.E.Memory

@11MASTEr, post #8

hehe... ja mam 48.2 :P

[#12] Re: UnRAR N.E.Memory

@Solo Kazuki, post #11

1) nie pisałem że mam najnowszą wersje ixemul :)
2) mi unrar działa :) hehe

[#13] Re: UnRAR N.E.Memory

@11MASTEr, post #12

A czy ja pisałem, że mi nie działa? :P
A to że są problemy na niektorych konfigach to raczej wina samego programu, bo inne wykorzystujace ixemul/ixnet działają dobrze

[#14] Re: UnRAR N.E.Memory

@Solo Kazuki, post #13

> A czy ja pisałem, że mi nie działa?

kilka postow wyzej:

W ogóle u mnie UnRAR v3.10 działa jak chce (czasami dobrze, czasami mam "out of memory" mimo swoich 64MB, a czasami w ogóle nie działa)...
no comment

[#15] Re: UnRAR N.E.Memory

@11MASTEr, post #14

problemy z logicznym rozumieniem, kolego? :P

nie działa = nigdy nie działa

czasami nie działa = czasami działa

[#16] Re: UnRAR N.E.Momory

@El Amigos, post #6

El Amigos podesłał mi to archiwum. Występuje ten sam błąd. Brak pamięci. Najwyraźniej zostało to spakowane jakąś metodą, której amigowy UnRAR nie obsługuje. Testowałem na wersji 3.51.
[#17] Re: UnRAR N.E.Momory

@mailman, post #16

Mowisz powaznie? Spakowane bylo z maksymalna kompresja (na PC bylo to nazwane jakos "najlepsza" bodajze (ta najnizej polozona)). Czyzby to byl problem? Zawsze uzywam tej maksymalnej kompresji, nawet do fotek czy MP3, tak z przyzwyczajenia po prostu. Zobacze dzis co zrobi UnRAR, jak bedzie mniejszy stopien.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem