[#1] internet i karta sieciowa
Mam kłopoty z prawidłowym skonfigurowaniem Miami. Mimo prawidłowego wpisania wszystkich danych nie mogę uzyskać połączenia. Pecet z tymi samymi danymi łączy się bez problemu. Karta jest na Mediatorze, właściwa i na pewno sprawna. Co mogłem zrobić niewłaściwie? Bogdan
[#2] Re: internet i karta sieciowa

@Bogdan, post #1

Uűyj Genesis, u mnie ômiga:)
Miami teű mi dziaîa, konfigurowaîem poprzez
miami init i poszîo. Aha waűne abyô wpisaî
mazwë drivera zachowujâc wielkoôę liter.
Powodzenia:)

[#3] Re: internet i karta sieciowa

@Roman, post #2

Zwracam uwagę na stosowanie poprawnego kodowania polskich znaków lub nie stosowanie w ogóle znaków diakrytycznych.
[#4] Re: internet i karta sieciowa

@Bogdan, post #1

Uzywam sieciowki na PCMCIA i raczej nie pomoge. Sprawdz tylko czy dobrze wybrales sterownik w SanaII, ustaw Miami na DHCP (takze DNSy) i zapytaj dostawce netu czy karta jest widoczna w sieci.
[#5] Re: internet i karta sieciowa

@Bogdan, post #1

wszystko mam wpisane dobrze. Genesis tez nie laczy, ale u mnie Genesis nie dziala rowniez z modemem. Wypisuje komunikat "nie moge otworzyc portu szeregowego", czym to jest spowodowane nie wiem, bo Miami z modemem dziala bez problemow.
Bogdan
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem