[#1] Szukam zasilacza do klasyka lub kabelka
Witam wszytkich, mam malutkie pytanie - może ktoś ma na zbyciu zasilacz do Amigi (500, 600 lub 1200)? Może być uszkodzony, o ile posiada sprawny kabelek... może być sam kabelek lub wtyczka :)
... oryginalny mi się zawieruszył, a chciałem w święta pograć ze swoim dzieckiem w Sensible Soccera. Zrobiłem kabelek RGB->Euro, podpinam sprzęt do TV, a tu nie ma zasilacza :(
ew. oferty prosiłbym na priv. :)
[#2] Re: Szukam zasilacza do klasyka lub kabelka

@wali7, post #1

Jako wtyczka Pasuje rowniez wtyk 5DIN (okrągly), ale oczywiscie bez obudowy.
Będzie to "partyzantka", ale czego nie robi sie dla dziecka :)
[#3] Re: Szukam zasilacza do klasyka lub kabelka

@Norbert, post #2

ooo - nie wiedziałem, dzięki, zaraz sprawdzę :)
[#4] Re: Szukam zasilacza do klasyka lub kabelka

@Norbert, post #2

Szkoda, ze nie wpadlem na to wczesniej. Kiedys zlamal mi sie jeden bolec we wtyczce wiec wlutowalem kabel na stale w plyte:) Dziala do dzisiaj:)

[#5] Re: Szukam zasilacza do klasyka lub kabelka

@Norbert, post #2

Nie do końca! Swego czasu przewaliło się u mnie tych różnych "DINów" od pierona... Zazwyczaj były używane w sprzętach audio jako wtyk słuchawkowy.
Nie zgadza się tylko grubość pinów. Najczęściej piny (te od audio) są cieńsze! Co zaowocuje albo brakiem styku (!), albo sporymi spadkami napięcia/prądu, albo jakimś iskrzeniem.

Ale nie jest to regułą, być może w sprzęcie nie polskiej konstrukcji są powszechnie używane "grube piny w DINie" gdyż znalazłem u siebie jedną taką.

(przerabiałem zasilacz, a nie chciałem ciąć oryginalnego kabla od zasilacza amigowego)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem