[#1] problem z newicons 4.6
mój problem wygląda następująco. ściągłem z netu newicons46.lha. rozpakowałem i juz sie cieszyłem gdy nagle po naciśnięciu ikonki "install_newicons" wyskoczył mi komunikat:

"unable to open your tool 'installer' "

czy ktoś mógłby mi to wyjaśnić i czy wiecie może na jkei inne problemy moge sie natknąć.

moja konfiguracjja to:

emulator WinUAE
Workbench 3.1
Kickstart 3.1
[#2] Re: problem z newicons 4.6

@J. Leśny, post #1

Powinieneś pytać w trochę innym dziale, ale odpowiem. Albo nie posiadasz programu instalującego (właśnie owego Installera - powinien znajdować się w C:) lub musisz zmienić ściężkę dostępu default tool w informacji o ikonie na C:Installer.
[#3] Re: problem z newicons 4.6

@J. Leśny, post #1

Z NewIcon juz zadnych (Instalera wspomnianego przez Sebastiana znajdziesz Aminecie, w razie czego podesle). Jezeli zajales sie "upiekszaniem baltu", to wspomne ze mozesz takze poprawic wyglad gadgetow na okienkach za pomoca VisulPrefsa lub MCP (w stylu xen), a takze masz do wyboru rozne toolmenagery np. toolmanager, windows2000, lub Pxload (wymaga kilku pakietow rx) inne...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem