[#1] mysz od peceta do amigi
witam
zrobiłem sobie interfejs myszki mousePS2 zamieszczony na aminecie w tym problem że po zmontowaniu niedziała może żle programuje układ pic oscylator ma być ustawiony na xt czy rc w programie bo on sie przełącza automatycznie na rc i niewiem czy to dobrze będe wdzięczny za odpowiedz i pozdrawiam
[#2] Re: mysz od peceta do amigi

@Krzysztof, post #1

Hej.

Ja tez zlozylem ten konwerter i nie mialem z nim zadnych problemow.
PICa musisz zaprogramowac z takimi parametrami:
Oscylator - RC,
Watchdog - OFF,
PowerON Timer - ON.
Przy tych ustawieniach powinno byc OK.
Aha, nie ustawiaj CP (CodeProtect) na ON.
Po zaprogramowaniu mozesz zawsze sprawdzic czy programowanie powiodlo sie: odczytujesz zawartosc PICa i np. zapisujesz do pliku, a potem porownujesz pliki zrodlowy i zczytany z PICa. jesli sa identyczne to jest OK.
Ja programowalem na piecu.
Jesli jestes z Warszawy lub okolic i gdy bedziesz mial nadal problemy - moge ci pomoc.

KG

PS. Sprawdz jeszcze raz polaczenia na plytce.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem