[#1] epic 1.3 i MMKeyboard
Witam!
Czy ktoś z Was korzystał może z projektu kontrolera pc-klawiatury dla Ami o nazwie EPIC (v1.3)? Mam parę pytań...
1. Czy to zadziałało wam? Nie było problemów z dwoma lub trzema naraz naciśniętymi klawiszami? Czy za pomocą tego programatorka wgrywa się także program od MMkeyboard?
2. Czy pic16c84 może być zastąpiony 16f84 bez zmian programowych? (podejrzewam że tak bo różnią się chyba tylko szybkością)
3. Dlaczego Autor na schemacie programatora umieścił diody 1n1418 i czy nie mogą to być jakieś zwykłe 4148?
4. Czy to normalne że po wczytaniu w pole "data file" hexa, wywala mi błąd w linii 9 (niemożliwy adres)? A może w tym polu nic nie mam wpisywać? Jeśli nic nie wpiszę i zostawię w polu "program file" hexa, zrobię "verify program" to wywala mi błąd że "verify failed". Nie mam jeszcze programatora, jednak te opcje powinny działać bez niego prawda?

Chciałbym to jeszcze przed świętami zrobić więc liczę że rozjaśnicie mi myśli o tym projekcie : )

Pozdrawiam wszystkich i życzę udanych Świąt!

radek
[#2] Re: epic 1.3 i MMKeyboard

@Radek, post #1

Uzywam MMKeyboard. Nie ma problemu z nacisnieciem kilku klawiszy naraz (kursory), a są w tym projekcie ciekwsze dodatatki.
Programowalem PIC16F84, ale na pececie, bo ostał mi sie programator JDM, ktory kiedys uzywalem do innych celów.
[#3] Re: epic 1.3 i MMKeyboard

@Radek, post #1

Czy naprawdę nikt nie używał programatora Epica??? Nie chce wydać 12zł i nie ukończyć tego projektu! Proszę, napiszcie co może być nie tak...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem