[#1] anty clickowy program do FDD
Czy jest jakiś program, do Amigi 1200, który będzie mi wyłączał klikanie stacji dysków? Głowa mnie od tego już boli, a nie chcę wkładać czystej dyskietki 20 razy dziennie po resecie. Mam HD oczywiście z bootojącym się systemem 3.9.

[#2] Re: anty clickowy program do FDD

@martinflash, post #1

Jest. Nazywa sie noclick. Wrzucasz do C: , dopisujesz w ktorejs ze startupow "noclick df0:" i po klopocie.

[#3] Re: anty clickowy program do FDD

@recedent, post #2

No i opcja w MCP.
Pozdro.
[#4] Re: anty clickowy program do FDD

@Kitech, post #3

i modul do biltzkicka i remapollo i 100 innych. wystarczy poszukac w aminecie
[#5] Re: anty clickowy program do FDD

@Valwit, post #4

A w ostateczości można tej dyskietki nie wyjmowac ze stacji na okoliczność resetu. Wystarczy partycji bootującej ustawić wiekszy piorytet niż stacji.

Pozdrawiam
[#6] Re: anty clickowy program do FDD

@RadoslawF, post #5

Witam.
Jest tez program starclick
ale jezeli masz blizzarda lub apollo to najlepiej ich progamami wylaczyc klikanie flopa.
Pozrawiam.

[#7] Re: anty clickowy program do FDD

@ted, post #6

Ja bym zaproponował wyjęcie flopa, rozkręceni go i przesmarowanie prowadnicy. Stacja na pewno nam się odwdzięczy dłuższym działaniem i cichszą pracą (w tym klikaniem).

[#8] Re: anty clickowy program do FDD

@ted, post #6

Mam Blizzarda 1260, napisz jak mogę to wyłączyć Blizzardem?

[#9] Re: anty clickowy program do FDD

@martinflash, post #8

przeczytaj instrukcje od blizzkicka
[#10] Re: anty clickowy program do FDD

@martinflash, post #8

Witam.
C:BlizKick Devs:rom31 EXTRESBUF=100000 MODULE RemCards NoClick NewAlert AlertFix PatchMath020 FixMath404 romfixes QUIET
Pozdrawiam.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem