[#1] Fata defective
Zmieniłem apollaka na bppc i mam problem Ata3.prefs wypisuje mi ze proc 040 jest defective-co to dla mnie znaczy:)? A i dalej mam tak że próba zapisania czegoś na dysku konczy się zwiechą, w róznych trybach pio3, pio4 .... Dalej czasami pojawia sie komunikat ze program mdh0: się wyłożył dzieje się tak albo przy starcie albo w trakcie pracy znaczy przy zapisie mam albo zwieszke totalna albo komunikat i zwieszkę. Pomocy pany mam stery do fata w wersji v71.
[#2] Re: Fata defective

@Fazior, post #1

Mam BPPC defective i w niczym to nie przeszkadza, no może poza nieco niższym transferem z fastata.
Naprawdę mocno dociśnij fastate to zwieszki znikną.
[#3] Re: Fata defective

@Sylwester, post #2

Dociskałem....
[#4] Re: Fata defective

@Fazior, post #3

Skad to znam ja zrobilem tak kupilem w slepie podstawki pod uklad scalony dokladne wstawilem zamiast tych orginalnych pod romem i dopiero fast ata zadzialala dobrze . Kolega zrobil jeszcze ciekawiej (juz go nie ma wsrod amigowcow) wyciol mechanicznie stara podstawke i od "gory przylutowal podstawke dokladna i po klopocie
[#5] Re: Fata defective

@Fazior, post #1

Zaden inny program nie ma problemow z w/w 040 tylko ata3prefs wypisuje takie informacje. Ten 'devective' objawiac bedzie sie tylko zmniejszonym transferem z dyskow i cd (jak to zostalo powiedziane wyzej; zapomnij wiec o tych 9-10MB/s przy apollo na rzecz tych 4-5 z BPPC).
Docisnij fate, mozesz jeszcze pracować na nizszym PIO lub zalatwic sobie nowsze stery z faty - prawdopodobnie pomoze.

[#6] Re: Fata defective

@Fazior, post #1

Ja teraz używam tej wersji sterownika, mam 040 made in usa i też pisze defective.

---

Właśnie przed chwilką sprawdzałem i nie pisze mi w prefs defective
ostatni raz wchodziłem tam chyba w sierpniu zeszłego roku, ale nie miałem jeszcze BVisionPPC, teraz pisze mi tak:

68040 PROCESSOR DETECTED

Ostatnia modyfikacja: 12.01.06 19:14
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem