[#1] Pomoc z GFX
Prosze o pomoc.
Kiedyś byłem użytkownikiem Amigi , najpier 500 , pozniej 1200 a nawet PPc 603 240, sytuacja materialna mnie zmusila do sprzedania tamtego sprzetu.
Pózniej nastał czas PC :(
Ostatnio nabyłem na Allegro Amithlona, ale nizbyt daje sobie rade z jego skonfigurowaniem.
A mianowicie nie potrafie uruchomic GFX.
Mam radeona 8500 , a system 3.9 odpala mi sie tylko w 640 x 480 w 256 kolorach. Jak chce zmienic to pisze ze mam za mało pamiec.

Ja rozumiem ze to pewni jakis podstawowy błąd wynikając z mojej niewiedzy.
Ale prosze niech ktoś mi pomoże, albo chociaż da linka do miejsca jak mozna to zrobic ( na polskich stronach dotyczacych Amigi , nie znalazlem)

Narazie nie stac mnie na Pegasosa , a po blisko 5 letniej przerwie chciał bym sie sorientowac co i jak w swiatku Amii sie zmieniło. narazie odkładam pieniądze , bo z grnai już wyrosłem wiec Amiga mi wystarczy.

PLS HELP
[#2] Re: Pomoc z GFX

@Jacek, post #1

Zadałeś pytanie w niewłaściwym forum.

[#3] Re: Pomoc z GFX

@Jacek, post #1

Niestety nie uzywam Amithlona i nie pomoge. Jesli chodzi o zorientowanie sie na rynku to w duzej mierze Amithlon nic nie pomoze, poniewaz emuluje tylko linie Classic, a na dodatek bez PPC. Proponuje WinUAE (nie bedziesz w danej chwili rezygnowal z Win) oraz sledzenie amigowych portali, testow itp. Z drugiej strony na WinUAE "popykasz" w starsze programy, dema, gry dzieki emulacji AGA i Pauli itp., natomiast Amithlon tego nie oferuje.
[#4] Re: Pomoc z GFX

@Jacek, post #1

musisz sie zaopatrzyc w kernel z obsluga ATI

zapisz sie na liste amithlon-pl@yahoogroups.com

aby sie zapisac wyslij pustego maila na adres:

subscribe-amithlon-pl@yahoogroups.com

a potem odpisz na potwierdzenie

zapraszam

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem