[#1]
Amiga 1200 w obudowie Elbox
Witam
szczesliwym trafem wszedlem wczoraj w posiadanie amigi 1200 (3.0) w obudowie elboxa (gosciu szedl wlasnie na smietnik...) . W srodku katowka IDE, interfej klawiatury oraz zasilaczacz 200 watt , no i 4mb fastu elboxa. Wszytsko sprawia wrazenie idelanie dobranego do plyty z 1200. Podlaczylem hdd, zaisntalowalem wb3.1, whdload, pare gierek... IHMO IDEAL, chcoiaz troche zabrudozne...
ale mam kilka pytan :
- w 600 podlaczalem sobie karte cf na pcmcia - jak to zrobic w towerze ? sa jakie tasmy, przedluzacze ??? czy moze gra nie warta swieczki i lepiej cdrw do przenoszenia danych z pc ??
- cdrom i hdd na zlaczu ide na plycie - powinno to dzialac bez problemu, ale czym sie kierowac przy zakupie cdromu ? jakies specjlane modele chodza z amisie lepiej ??
- flop - temat poruszany na tym forum wiele razy. w mojej obudowie byl martwy. po rozkreceniu zauwazylem gala16v8 w obudowie plcc polutowanego do plytki stacji. domyslam sie ze byla to stacja przerobiona z piecowej. moje pytanie brzmi - czy kazda stacja z PC wymaga takich przerobek. IHMO nie, ale wole sie upenic. jezli ktos moze polecic jakas stacje, prosze o linka np. z allegro.
i tak sobie teraz mysle....moze by sie chcial ktos zamienic - daje to co mam oprocz fastu i hdd na 1200 desktopowa ale w bardzo dobrym stanie ???
pozdrawiam