[#1] Amiga 1200 w obudowie Elbox
Witam

szczesliwym trafem wszedlem wczoraj w posiadanie amigi 1200 (3.0) w obudowie elboxa (gosciu szedl wlasnie na smietnik...) . W srodku katowka IDE, interfej klawiatury oraz zasilaczacz 200 watt , no i 4mb fastu elboxa. Wszytsko sprawia wrazenie idelanie dobranego do plyty z 1200. Podlaczylem hdd, zaisntalowalem wb3.1, whdload, pare gierek... IHMO IDEAL, chcoiaz troche zabrudozne...
ale mam kilka pytan :
- w 600 podlaczalem sobie karte cf na pcmcia - jak to zrobic w towerze ? sa jakie tasmy, przedluzacze ??? czy moze gra nie warta swieczki i lepiej cdrw do przenoszenia danych z pc ??
- cdrom i hdd na zlaczu ide na plycie - powinno to dzialac bez problemu, ale czym sie kierowac przy zakupie cdromu ? jakies specjlane modele chodza z amisie lepiej ??
- flop - temat poruszany na tym forum wiele razy. w mojej obudowie byl martwy. po rozkreceniu zauwazylem gala16v8 w obudowie plcc polutowanego do plytki stacji. domyslam sie ze byla to stacja przerobiona z piecowej. moje pytanie brzmi - czy kazda stacja z PC wymaga takich przerobek. IHMO nie, ale wole sie upenic. jezli ktos moze polecic jakas stacje, prosze o linka np. z allegro.

i tak sobie teraz mysle....moze by sie chcial ktos zamienic - daje to co mam oprocz fastu i hdd na 1200 desktopowa ale w bardzo dobrym stanie ???

pozdrawiam
[#2] Re: Amiga 1200 w obudowie Elbox

@Lotharek, post #1

Mój mail wrabiega@hydrokom.pl, podaj swój telefon to pogadamy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem