[#1] Amiga w obudowie E/box
Witam
Przekladam moją A1200 do obudowy E/box i mam dwa problemy :
Pierwszy to zasilanie stacji dyskietek (zasilacz nie z zestawu) jak rozlożone są napięcia zasilające stację na wtyczce ?
Drugi to piny resetu , jak je znaleźć na płycie Channel Z REV 1D.1
[#2] Re: Amiga w obudowie E/box

@Nowyizielony, post #1

Witam!
Czerwony to +5V, dwa czarne to masa a żółty 12V.
A co do pinów resetu to też chętnie bym się dowiedział gdzie się je podłącza. Mam rewizję 1D4. Z tego co pamiętam trzeba było zewrzeć jakiś punkt na płycie z masą ale nie wiem który.
Pozdrawiam
[#3] Re: Amiga w obudowie E/box

@mgrod, post #2

Przytoczę fragment intrukcji dodawanaj do każdej obudowy E/BOX, a którą pewnie zgubiliście ;)

- Znajdź kondensator C5B i rezystor R951B na płycie Amigi. Znajdują się one pomiędzy dwoma dużymi kwadratowymi układami scalonymi: GAYLE i LISA.

- Zworka RESET (dłączona do obudowy), to dwie szpilki połączone plastikiem ze sobą, które należy przylutować krótszymi końcami do kondensatora C5B od strony rezystora R951B oraz do rezystora R951B od strony układu GAYLE

[#4] Re: Amiga w obudowie E/box

@Prince, post #3

He he... Ja nie mam E/Box'a tylko Infinitiv'a a tam nie ma nic napisane o przycisku Reset.
Ale dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
[#5] Re: Amiga w obudowie E/box

@Nowyizielony, post #1

Reset Amigi podobno mozna rozwiazac w taki sposob:
[url] http://www.amigaworld.de/index.php?page=33
Ale nie wiem czy to zadziala z kazda wersja plyty glownej.
[#6] Re: Amiga w obudowie E/box

@Phibrizzo, post #5

Na pewno działa z 1D1 i 1D4 bo takie mam i reset mam tak zrobiony jak na zdjęciu.
[#7] Re: Amiga w obudowie E/box

@TomK, post #6

A ja podłączyłem do interfejsu Gift i też mam reset ale dzięki za rady :). Tylko klawiatura nie zawsze działa co bardzo mnie wkurza bo muszę trzaskać wyłącznikiem ktoś wie czemu ?
[#8] Re: Amiga w obudowie E/box

@Nowyizielony, post #7

Jakim wylacznikiem???

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem