[#1] A4000 i CD - pomocy
Znajomy ma problem z A4000 i CD-ROMem. Wysłałem mu system od mojej A1200 wraz z AmiCDFileSystem'em. U mnie działa na jego 4000 nie. Jakiego CD filesystemu używacie, posiadacze A4000 ?? Co to może być za problem ??
[#2] Re: A4000 i CD - pomocy

@elt, post #1

Jeszcze jak miałem AmigaOS3.0 w swojej A4000, to do obsługi CDRomu używałem atapi.device (to była jakaś specjalna wersja, inna niż dla A1200, jest na Aminecie) i CacheCDFS. Potem przeszedłem na AmigaOS3.5 i tamten scsi.device (chociaż były jakieś problemy), i w końcu na AmigaOS3.9 i tu już nie ma problemów z obsługą CDRomu przez scsi.device. Teraz już mam tylko nagrywarkę podłączoną do UWSCSI na CSPPC, więc obsługiwana jest przez cybppc.device.
[#3] Re: A4000 i CD - pomocy

@kmilota, post #2

znalazłem na aminecie cosik takiego (choć opisane po włosku i niemiecku), ale może zadzała, dzićki wielkie !!!

Ale jak ktoś ma coś do dodania to proszć bardzo...
[#4] Re: A4000 i CD - pomocy

@elt, post #1

Ja używam AllegroCDFS i czasem CacheCDFS. Może wystarczy zmienić unit device, albo przepiąć zworkę w czytniku.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem