[#1] Dysk twardy i karta sieciowa do CDTV razem
Witam! Chciałbym swoją CDTV urozmaicić o jakiś dysk i dostęp do internetu. Takich tematów było dużo ale zastanawiam sie czy jest możliwe (właściwie to jak to zrobić?) podłączenie odbu tych akcesoriów. Zwykle zaopatruje sie na allegro więc pytanie jakiego rodzaju kontroler do dysku i "coś" do sieciówki PCIMCA (tak to sie pisze?) powinienem zakupić aby jakoś to do kupy złorzyć?

Ostatnia modyfikacja: 19.03.06 10:50
[#2] Re: Dysk twardy i karta sieciowa do CDTV razem

@NeooeN, post #1

O ile z podlaczeniem twardego dysku nie bedzie problemu, wystarczy sie zaopatrzyc w taki interfejs:

http://www.amiga-hardware.com/showhardware.cgi?HARDID=1669

to z podlaczeniem karty sieciowej bedzie problem.
Dostep do internetu mozna uzyskac jedynie przez zwykly zewnetrzy modem.

Jak sie ktos bardzo postara to podlaczenie do stalego lacza mozna zrobic nastepujaco:
zainstalowanie ukladu z portem zegara + interfejs USB + modem z takim wyjsciem.
Jednak nalezy to potraktowac jedynie jako ciekawostke.
[#3] Re: Dysk twardy i karta sieciowa do CDTV razem

@Phibrizzo, post #2

A gdzie można takie cudo kupić? Czy jest jakiś pewny dostawca, jakaś firma wysyłkowa?
[#4] Re: Dysk twardy i karta sieciowa do CDTV razem

@NeooeN, post #3

Jesli chodzi o interfejs dla HD to musisz szukac na Allegro lub gieldach.
Moze (w co watpie) jakis sklep ze sprzetem dla Amig jeszcze posiada to w ofercie.
[#5] Re: Dysk twardy i karta sieciowa do CDTV razem

@Phibrizzo, post #4

U mnie raczej nie ma nic gdzie moge tego szukać. Jutro zobacze może wyśle ogłoszenie do anonsów czy czegoś innego, po sieci poszukam. A jak ktoś z tego forum może mi pomóc to prosze o kontakt na mail: maksym2000@interia.pl lub kom: 691598587 :D No i oczywiście forum...

Ostatnia modyfikacja: 19.03.06 20:15
[#6] Re: Dysk twardy i karta sieciowa do CDTV razem

@NeooeN, post #5

Mam taki kontroler nazywa się ADIDO
jego opis jest na amiga-hardware.com
nigdy go nie podłączyłem więc nie wiem na 100% czy działa
pożyczyłem kumplowi żeby sprawdził
Wpina się go w gniazdo procesora działa zarówno z KS 1.2 jak i 1.3
[#7] Re: Dysk twardy i karta sieciowa do CDTV razem

@Shredder, post #6

To jak sie okarze że działa i będziesz miał ochote sprzedać to napisz mail albo gg:1751936 to jakoś uzgodnimy co i jak. I czy możesz podać link do opisu, bo nie znalazłem na tej stronie nic co by odpowiadało podanaj przez Ciebie nazwie.

[#8] Re: Dysk twardy i karta sieciowa do CDTV razem

@Shredder, post #6

Jak kolega zrezygnyje z zakupu to ja go bym od Ciebie kupił.

[#9] Re: Dysk twardy i karta sieciowa do CDTV razem

@Phibrizzo, post #2

No z tym modemem to niekoniecznie. Mozna za 5 zeta sprawic sobie kabel nullmodem i bawic sie z tym. Ja mialem tak przez jakis czas na a1200 net udostepniony.
[#10] Re: Dysk twardy i karta sieciowa do CDTV razem

@Fazior, post #9

Już o tym myślałem i jak sie okarze to jedynym rozwiązaniem to tak zrobie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem