[#1] instalacja fat95
chce zainstalowac Fat95 klikam na ikone install_fat95 i nic sie nie dzieje. Prosze o pomoc badz wskazowki.
[#2] Re: instalacja fat95

@PrzemasIII, post #1

ten skrypt instalacyjny to chyba tam jest tak pro-forma tylko, bo tego nie trzeba instalować. skopiuj tylko pojedynczy plik fat95 do L: i powinno grać.

aha, i jeszcze mountlisty do DEVS:Dosdrivers/, które tam potrzebujesz.

Ostatnia modyfikacja: 05.04.06 12:39
[#3] Re: instalacja fat95

@R-Tea, post #2

Wydaje Ci sie.
Dzieki instalerowi wszelkie błędy, i komunikaty (!scandisk, !erase) od FAT95 bedziesz mial po polsku oraz nazwy plików bedą konwertowane z ISO na AmigaPL (musisz posiadac zmodyfikowany plik install_fat95)
[#4] Re: instalacja fat95

@Norbert, post #3

A ja z ciekawosci zapytam, czy jak podłącze do A1200 dysk 80GB podzielony na dwie partycje w FAT to będe miał do nich normalny dostęp odczyt/zapis z FAT95?

[#5] Re: instalacja fat95

@Norbert, post #3

no ja instalowałem za pomocą tego skryptu, ale jakos polskich znaków w nazwach plików mi nie konwertuje.

[#6] Re: instalacja fat95

@QkiZ, post #5

Bo polska instalka jest do ISO a nie AmigaPL i dlatego Ci nie konwertuje
Dla AmigaPL nalezy podmienic odpowiednie kody. Gdzies mam ten plik przygotowany wlasnie dla tego kodowania
[#7] Re: instalacja fat95

@Norbert, post #6

chyba wiem o co Ci chodzi. przeglądałem te pliki i były tam znaki z opisem kodowania, możesz zapodać mi ten plik dla AmigaPL

[#8] Re: instalacja fat95

@QkiZ, post #7

Ja bym też prosił o ten plik dla AmigaPL. Moż by tak gdzieś go w necie umieścić?
[#9] Re: instalacja fat95

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #4

Teoretycznie tak, sprawdzalem tylko 30GB z jedna partycja i bylo ok.

[#10] Re: instalacja fat95

@vi-bee, post #9

kurde ach ci pecetowcy nie wiedza w jakim formacie maja dysk i lipa.

mountdos scsi.device 2 list
Start: End: Start Number of
boot Head Cyl. Sect Head Cyl. Sect Sector Sectors MB System
1 y 1 0 1 254 1023 63 63 61432497 29GB OS/2 HPFS / Windows NT NTFS
2 n 0 1023 1 254 1023 63 61432560 94847760 45GB Extended Partition, LBA
3 n 0 0 0 0 0 0 0 0 0 Empty
4 n 0 0 0 0 0 0 0 0 0 Empty

[#11] Re: instalacja fat95

@Norbert, post #3

czyli co mam zrobic ?
[#12] Re: instalacja fat95

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #10

NTFS też jest i nawet powinien działać, choć tylko odczyt ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem