[#1] rom 3.1 z CD 32 do CDTV Czy to możliwe???

Witam!

Na początku chciałbym podziękować za pomoc z przełącznikami. Myślę, że wskazówki mi się przydadzą.

Dzisiaj mam inny problem. Zastanawiałem się czy można zastosować rom 3.1 z CD32 (w jednej kości) do CDTV. Ponieważ nie miałem nigdy CD32 nie wiem czy jest to rozwiązane tak jak w CDTV. Wiem że był produkowany rom 3.1 do modeli wyposażonych w jedna podstawkę , ale jest on praktycznie nieosiągalny. Opcjonalnie myślałem o przełączniku 1.3/2.0. Ale też nie wiem gdzie można taką płytkę zdobyć.

Mam jeszcze jeden temat. Czy jeśli zamontuję dodatkową pamięć 2MB montowana pod procka to czy jest sens montować przełącznik Chip/Fast?
Czy tylko zamontować wyłącznik czytnika CD?

Finalnie była by to CDTV z 3 MB i kickstart 3.1 lub 1.3/2.0
Czy można chcieć więcej?

Z góry dziękuję za pomoc i rady

Pozdrawiam wszystkich!
mic

[#2] Re: rom 3.1 z CD 32 do CDTV Czy to możliwe???

@mic, post #1

Zastanawiałem się czy można zastosować rom 3.1 z CD32 (w jednej kości) do CDTV

Nie :)

A co do reszty, to nie wiem :P ;)
[#3] Re: rom 3.1 z CD 32 do CDTV Czy to możliwe???

@mic, post #1

Nie jest mozliwe zamontowanie kicka 3.1 z CD32 do CDTV gdyz CD32 jest 32 bitowa a CDTV tylko 16-to.
Mozna natomiast zastosowac wersje 3.1 z A500.

Co do przelacznika CHIP/FAST, to w tym przypadku pamiec FAST tak naprawde jest pamiecia typu SLOW.
Jesli masz zamiar zamontowac prawdziwa pamiec typu FAST to taki przelacznik nie ma wiekszego sensu.
Spotkalem sie jednak z kilkoma grami oraz demami ktore wymagaly obecnosci pamieci SLOW.
Ale to byly sporadyczne przypadki.
[#4] Re: rom 3.1 z CD 32 do CDTV Czy to możliwe???

@mic, post #1

mic napisał(a):

> CDTV. Wiem że był produkowany rom 3.1 do modeli wyposażonych w
> jedna podstawkę , ale jest on praktycznie nieosiągalny.

do kupienia prawie w kazdym amigowym sklepie w sieci. np w vesalia.de
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem