[#1] NetBSD dla Amigi Classic-Pomocy!
Witam!
Czy ktoś próbował instalować NetBSD w wersji dla Amigi Classic?
Poszukuję pilnie pliku xtsreamtodev !!! Na mojej płycie instalacyjnej NetBSD,ten plik mial być w katalogu installation/misc. Partycje na dysku przygotowane,płyta czeka w napędzie a tu bez tego pliku nic więcej nie zrobię.

Ostatnia modyfikacja: 22.04.06 12:45
[#2] Re: NetBSD dla Amigi Classic-Pomocy!

@Snake, post #1

Jak ktoś ma ten plik,to proszę o przeslanie mail'em na bikersnake@wp.pl.
Tnx!
[#3] Re: NetBSD dla Amigi Classic-Pomocy!

@Snake, post #2

Rammy jest tu czarodziejem od NetBSD. Ma A4000 i przede wszystkim, a raczej tylko i wyłącznie na klasyku używa NetBSD. Napisz do niego bo on tu raczej rzadko zagląda.
[#4] Re: NetBSD dla Amigi Classic-Pomocy!

@Snake, post #1

Potrzebujesz archiwum device-stream, w którym jest kilka narzędzi. Nie wiem czy oryginalnie tak właśnie się nazywa te archiwum; u mnie na płycie z przed dobrych kilku lat tak go nazwałem. Zawartośc wygląda tak:

xstreamtodev 23072 ----rwed 27-Lip-03 06:10:35
xdevtostream 22360 ----rwed 27-Lip-03 06:10:29
streamtodev 22804 ----rwed 27-Lip-03 06:10:23
rdbinfo 19380 ----rwed 27-Lip-03 06:10:17
loadbsd 18052 ----rwed 27-Lip-03 06:10:12
devtostream 22092 ----rwed 27-Lip-03 06:10:06
device-streams.tgz 50492 ----rwed 27-Lip-03 06:09:58
7 files - 359 blocks used

Plik device-stream.zip wysłałem Ci via email :)
Napisz proszę co i jak w trakcie instalacji i jak już zainstalujesz. Tak wogóle na jakim sprzęcie będziesz instalował, ixy też? :)

[#5] Re: NetBSD dla Amigi Classic-Pomocy!

@CzAjA, post #4

Greetz,Czaja!

Dzięki wielkie za mail'a i soft. Instalować będę na mojej Amy,czyli:

A1200 E/Box Custom-Modded + Blizz'1230-IV+FPU+32Fast + HDD WDC Caviar 6Gb + Phillips CDRW 1600 + CF Adapter + monitor Deawoo

Konfig skromny ale "do odważnych świat należy"

:D
[#6] Re: NetBSD dla Amigi Classic-Pomocy!

@Snake, post #5

hej! Pisałeś do Rammyego? nie odpowiada?
[#7] Re: NetBSD dla Amigi Classic-Pomocy!

@R-Tea, post #6

Witaj,R-Tea!
Nie jeszcze nie pisałem. Czaja podrzucił mi te pliki (tnx,Czaja!). Sam spróbuję się pobawić.Jak coś się urodzi to na pewno opiszę jak to zrobić (może nawet mały artykuł na PPA?)
Tnx,anyway.

CU!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem