[#1] Kickstart 3.9
Jak czytamy na forum A1K.org, grupa zapaleńców pracuje nad nowym obrazem ROM, którego nazwali Kickstartem 3.9. Ma być to ROM, który powstanie na bazie Kickstart 3.1, systemu OS 3.9, BoingBag 2 oraz innych nieoficjalnych łatek. Jak na razie można pooglądać obrazki i pobrać promocyjny filmik (WMV).
[#2] Re: Kickstart 3.9

@mailman, post #1

Już dawno wpadłem na pomysł zaprogramowania kości EPROM nowym ROMem - tym, który jest uruchamiany, gdy używamy OS3.9BB2 i sprzedawania na allegro ;)
Zawsze to oszczędność jednego resetu i scsi.device od razu rozpoznawałby CD-ROM.

[#3] Re: Kickstart 3.9

@mailman, post #1

Best viewed with VideoLAN!
O i takie instrukcje lubie. :D

[#4] Re: Kickstart 3.9

@mailman, post #1

Ciekawe czy dojdzie do skutku - znając życie pojawią się problemy prawne, procesy i na tym się skończy ;)

[#5] Re: Kickstart 3.9

@koodlaty, post #4

a instalowanie łatek jest legalne?

[#6] Re: Kickstart 3.9

@mailman, post #1

Zapowiada się ciekawie. Żeby tylko sytuacja nie powtórzyła się jak w przypadku kickstartu 3.5 http://www.amigau.com/aig/kickstart35.html
[#7] Re: Kickstart 3.9

@amigafan, post #2

tyle ze oni robia troche wiecej rzeczy z tym romem. i przede wszytskim robia opis jak to zrobic aby kazdy mogl sobie samemu to zrobic.
[#8] Re: Kickstart 3.9

@amigafan, post #2

Ja już taki ROM 3.9 mam od dawna w swojej A4000. Faktycznie nie mam tego śmiesznego resetu. Scsi.device od razu widzi CDROM. Mam od razu nowy input.device i poprawiony ram-handler. A ten ROM mam wsadzony w ZorroIII i nazywa się eFlasher. Do kupienia w Elbox :)
[#9] Re: Kickstart 3.9

@Sasquatch, post #6

Żeby tylko sytuacja nie powtórzyła się jak w przypadku kickstartu 3.5

Hehe, a co mnie to obchodzi. Mimo ze mam sprzetowy 3.1, to mampuje sobie Blizkickiem 3.5. Ba! Mapuje 3.5 zmieniony juz przez pewne nakladki :P ...i oczywiscie mam WB3.1 :)
[#10] Re: Kickstart 3.9

@Andrzej Drozd, post #9

Czy cos oprocz exec.library masz zmienioe w tym Kicku?
Jesli tak to moglbys podeslac? Adres jest w profilu.
[#11] Re: Kickstart 3.9

@Andrzej Drozd, post #9

hmm, no wlasnie...
co tam jeszcze powsadzales?
[#12] Re: Kickstart 3.9

@mailman, post #1

Ciekawe dlaczego wątek został usunięty
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem