[#1] MINIMIG - budowa
Witam kolegów amigoelektroników. Czy ktoś nie miałby na zbyciu PCB dla minimiga? W wersji 1.1 (chyba że jest jakaś nowsza), ta na Spartanie.
Jeśli nikt nie ma, to może ktoś byłby zainteresowany zamówieniem wspólnie ze mną PCB?
Ktoś miałby namiary na sprawdzonego producenta PCB? Płytka dla minimiga jest dwuwarstwowa 12x12 cm....
[#2] Re: MINIMIG - budowa

@wali7, post #1

Ja zamawialem jakis czas temu w Satland Prototype .. Zamowilem u nich dwie plytki i zaplacilem cos ok 200 zl. Plytki wyszly im bardzo ladnie minimigi poskladane i smigaja ... Jak by sie znalazlo wiecej chetnych i cena by byla atrakcyjna to sie pisze na dwie sztuki.
[#3] Re: MINIMIG - budowa

@wali7, post #1

Gdyby udało się ją zmniejszyć do 10x10, to diametralnie dałoby radę ściąć koszty płytki - a zatem całej konstrukcji. Pytanie, czy w ogóle jest to wykonalne i czy znalazłaby się taka osoba, która by się tego podjęła?
[#4] Re: MINIMIG - budowa

@teh_KaiN, post #3

Przy 10 szt. u Chinczyka max 40-50 pln za sztuke ( zalezy od celnikow)

Ostatnia aktualizacja: 07.11.2014 11:16:14 przez stryker
[#5] Re: MINIMIG - budowa

@wali7, post #1

Zgłaszam się.

Mam komplet (prawie) do budowy drugiego MiniMiga. Parę lat leży i "kurz zbiera". PCB pozłacane (więc lutuje się idealnie) i testowane elektrycznie - kiedyś ściągnięte z UK jak firma Nusim robiła duży batch.

Do tego wszystko co potrzeba, lecz:
- SRAMy to wyluty ale są to 10-tki (10ns) i nie chcę ich oddawać - bo jak jeszcze mnie najdzie chęć na lutowanie to sobie rozszerzę pamięć w moim
- FPGA... przyznam się bez bicia, że dałem plamę; pierwsze podejście do lutowania i zalałem cyną nóżki.. i w przypływie antyinteligencji go wylutowałem trochę niekulturalnie zamiast plecionką przeczyścić; drugie FPGA poszło już idealnie (ech... 10 lat przerwy w lutowaniu tak dużych QFP); dam go za free - bo potrzeba przy nim pracy (wyczyścić i wyprostować nóżki); raczej go nie ubiłem, na ESD uważam, a i temperatury pilnowałem
- proc ma duże szanse na pójście na ~50 MHz
- PIC jest już zaprogramowany (ale to było ładnych parę lat temu, więc zostawiam Tobie wgranie nowszego softu)
- przetwornik video ma lepiej dobrane rezystory
[#6] Re: MINIMIG - budowa

@konrad_0x42, post #5

Dzięki za odzew. Jestem zainteresowany. Wysłałem Ci wiadomość.
[#7] Re: MINIMIG - budowa

@wali7, post #1

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem