kategoria: Sprzęt
[#1] Powrót do amigowania, potrzebuję małej pomocy w Białymstoku
Witam,
Po kilku latach absencji wracam do amigowania. Mam obecnie gołą A500 1MB z kilkoma dyskietkami. Problem w tym, że nie wszystkie daje się odczytać, a te, które otrzymałem jako świeżo nagrane sypią błędami ReadError zarówno na stacji amigowej, jak i przerobionej z blaszaka. Czy byłby ktoś chętny w Białymstoku (oczywiście za odpowiednią złocistą gratyfikacją ;)) pomóc w tym temacie? Mógłbym dojechać z Ami, moglibyśmy poprzełączać stacje, posprawdzać dyskietki itp. Wiem, że mamy obecnie okres świąteczny, więc zaznaczam, że nie ma pośpiechu.
[#2] Re: Powrót do amigowania, potrzebuję małej pomocy w Białymstoku

@void, post #1

Pytaj Krashana.
[#3] Re: Powrót do amigowania, potrzebuję małej pomocy w Białymstoku

@void, post #1

To lub to, tylko oczywiście od kogoś z PL. Nie bawimy się już dyskietkami. Szkoda czasu OK
[#4] Re: Powrót do amigowania, potrzebuję małej pomocy w Białymstoku

@_arti, post #3

Gotek już w drodze - a przerobię sam :), tylko że przyjdzie jeszcze trochę poczekać. ACA500 jest również w planach.
Nie zmienia to faktu, że i tak wolałbym mieć pewność czy mam sprawnego, czy jednak padniętego flopa
[#5] Re: Powrót do amigowania, potrzebuję małej pomocy w Białymstoku

@pong777, post #2

Pytaj Krashana.

Lepiej nie. Zarażam MorphOS-em.
[#6] Re: Powrót do amigowania, potrzebuję małej pomocy w Białymstoku

@Krashan, post #5

A co w tym złego?
[#7] Re: Powrót do amigowania, potrzebuję małej pomocy w Białymstoku

@Krashan, post #5

MorphOS to nie choroba, żeby się nią zarażać :). Swego czasu odpalałem go na PB G4.
Nie wszystko na raz. Najpierw klasyk.
[#8] Re: Powrót do amigowania, potrzebuję małej pomocy w Białymstoku

@void, post #7

W temacie klasyka, to ostatnio restauruję A600, chociaż z powodu braku czasu idzie mi to powoli. Ale że jestem elektronikiem to w miarę możliwości mogę wspomóc .
[#9] Re: Powrót do amigowania, potrzebuję małej pomocy w Białymstoku

@Krashan, post #8

No to myślę, że jakoś się zgadamy po nowym roku - jeśli to nie problem.
No chyba, że Gotek pokrzyżuje moje plany OK
[#10] Re: Powrót do amigowania, potrzebuję małej pomocy w Białymstoku

@void, post #9

Osobiście jakoś emulatory stacji mnie nie kręcą, ale może to dlatego, że raczej nie nastawiam się na granie na tej maszynie. Natomiast na pewno zamontuję jakiś interfejs SD zamiast twardego dysku. No i marzy mi się Indivision, ale to jak fundusze pozwolą.
[#11] Re: Powrót do amigowania, potrzebuję małej pomocy w Białymstoku

@_arti, post #3

Prawdziwi amigowcy uzywają dyskietek.
[#12] Re: Powrót do amigowania, potrzebuję małej pomocy w Białymstoku

@Krashan, post #8

Oki, dzięki Krashan za dobre chęci, ale problem rozwiązany - zdechła stacja. I druga. I dopiero trzecia zaskoczyła :). Tak czy inaczej gotek pozamiata, jak już będzie u mnie.
[#13] Re: Powrót do amigowania, potrzebuję małej pomocy w Białymstoku

@void, post #12

Pozamiata, do czasu gdy zechcesz coś nagrać na tej "dyskietce" (np. savegame).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem