[#1] A600 Problem z wizją i fonią
Witam
Kupiłem płytę główną do A600 niestety okazała się wadliwa, mianowicie problem jest taki ,że po włączeniu - ekran jest lekko niebieskawy nie ma białego koloru tylko bardzo jasno niebieski na wyjściu rgb i composite jest to samo. Wymieniłem wszystkie kondensatory lecz niestety nie ma poprawy. DO tego wszystkiego jeszcze dźwięk strasznie charczy na obu kanałach. Czy ta płyta nadaje się jeszcze do naprawy ? ewentualnie jaka może być przyczyna. Zasilacz sprawdzony na drugiej amidze i jest ok posiada prawidłowe napięcia pod obciążeniem.

proszę o sugestie ewentualną pomoc.
[#2] Re: A600 Problem z wizją i fonią

@Harry Węsierski, post #1

Na pewno płytę da się naprawić.

Gdy wymieniałeś kondensatory to sprawdziłeś ścieżki w ich okolicy?
[#3] Re: A600 Problem z wizją i fonią

@jarob, post #2

Ścieżki przeglądałem pod lupą wyglądają na nie uszkodzone
[#4] Re: A600 Problem z wizją i fonią

@Harry Węsierski, post #1

u mnie też niektóre ścieżki wyglądały na dobre -
po podniesieniu kondensatora w okolicy okazało się że nie ma przejścia jedna z nich.
Potem druga wada brak zasilania PAULA a ścieżki niby na oko w porządku.
Ze schematem trzeba lecieć po kolei każde zasilanie itd.
Ja w końcu oddałem płytę do naprawy koledze jarob :)

Jak znasz się na sprawie to ze schematem dojdziesz co i jak...
Najgorzej jeśli jakiś układ będzie wadliwy.
[#5] Re: A600 Problem z wizją i fonią

@jarob, post #2

Hej

a może bym Ci wysłał to byś obejrzał tą płytę odezwij się na pw
[#6] Re: A600 Problem z wizją i fonią

@Harry Węsierski, post #5

W profilu masz woj.pomorskie. Zatem jeśli jesteś z okolic Trójmiasta to nawet Panowie od Atari pomogą w uzdrowieniu Amisi.
[#7] Re: A600 Problem z wizją i fonią

@miro_78, post #6

Hmmm...po co szukać ludzi od Atari jak są tu ludzie od Amigi
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem