[#1] to trzeba umiec zjarałem sobie komp

probowalem zrobic przelotke zasilania aby podpiac power do zorro wystawaly kabelki i zwarly mi sie 5 voltowe........Amiga nie odplala odpiolem zorro apollo i nic probowalem na innym zasilaczu tez nic...

Pytanie czy da sie z tym cos jeszcze zrobic co w takiej sytuacji pali sie w pierwszej kolejnoisci....... spalenizny nie czuc ani przepalonych scierzek nie widac.

Czy Apollo i zorro tez sie moglo zjarac??

"to trzeba umiec zjarałem sobie komp"
[#2] Re: to trzeba umiec zjarałem sobie komp

@Dariusz Tolsdorf, post #1

Podlacz zasilanie,wlacz Amige i sprawdz miernikiem, czy do plyty idzie prad, juz cos bedziesz wiedzial..

[#3] Re: to trzeba umiec zjarałem sobie komp

@MrT, post #2

w ktorych miejcach miezyc napiecie??
[#4] Re: to trzeba umiec zjarałem sobie komp

@Dariusz Tolsdorf, post #3

Po co Ty sie za to zabierales jak nie wiesz takich podstawowych rzeczy? ;)

[#5] Re: to trzeba umiec zjarałem sobie komp

@MinisterQ, post #4

Kto naprawi moja plyte glowna ??zaplace :)
[#6] Re: to trzeba umiec zjarałem sobie komp

@Dariusz Tolsdorf, post #5

Ehhh, kolejny egzemplarz ginącego gatunku poszedł do piachu. grób
Kup kolejną płytę, to nie majątek. Tylko szanuj facet, SZANUJ bo kiedyś się skończą. buuu!
[#7] Re: to trzeba umiec zjarałem sobie komp

@Sylwester, post #6

wlasnie dlatego nei chce aby szla do piachu tylko chce naprawic
[#8] Re: to trzeba umiec zjarałem sobie komp

@Dariusz Tolsdorf, post #7

koszty naprawy spalonej płyty głównej od A1200 wielokrotnie przekraczają koszt kolejnej.
[#9] Re: to trzeba umiec zjarałem sobie komp

@wali7, post #8

czy jest to mozliwe abym zjaral sobie tylko i wylacznie romy?? jeden zn ich num1 czyli ten drugi strasznie mocno sie grzeje na bank je prawidlowo zamontowalem
[#10] Re: to trzeba umiec zjarałem sobie komp

@Dariusz Tolsdorf, post #9

całkiem możliwe,swego czasu też mi jeden padł(grzałsię nie naturalnie) drugi pozostał sprawny
[#11] Re: to trzeba umiec zjarałem sobie komp

@piwosz, post #10

Mi tez kiedys jeden rom padl, podmienilem i bylo spoko;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem