[#3]
Re: Jak zasilić płytê główną A1200?
@Rodzyn,
post #1
Jeżeli masz pająki w komputerze, to je usuń. Jak pająk zrobi siusiu na ścieżki, to może je powypalać, ponadto elektrony przez sieć nie przechodzą tak płynnie, nastąpi ogólne spowolnienie i z Amigi może ci się zrobić Atari... więc lepiej nie robić z Amigi siedliska zła....
Dobra, a teraz na poważnie bo pewien pan G. obserwuje moje posty i może mi dać jeszcze banana i posłać na drzewo za te mądrości :)
Nie rezygnuj z głównej wtyczki zasilającej. Gdybyś w przyszłości chciał np, wyczyścić pł.gł amigi, lub wnętrze zasilacza (a raz na pół toku polecam to zrobić) będziesz miał o wiele mniej problemów, komponenety można w każdej chwili rozdzielić.
Z postu wywnioskowałem, że będziesz podłączał PowerPC. Wtedy dodatkowe zasilanie na flopa się na pewno przyda.
Ja u siebie oprócz tego zrezygnowałem ze standardowego wiatraka PPCktóry jest na +5V i wstawiłem większy (cichszy i wydajniejsze zarazem) +12V. Ale do tego potrzebny mały dodatek pod takiego "kręcioła" bo go nie zainstalujesz.
Pewnie można (ja nie zrobiłem tego) podłączyć jeszcze dodatkowe zasilanie w gniazdo z którego jest zasilany ww wiatrak PPC.