[#1] Epidemia - czyli nierówna walka z Ebolą.
Ostatnio znów zostałem zmuszony do przeinstalowania AmigaOS3.9, po morderczej walce z link-wirusem Ebola. VT Schutz próbował usunąć kilkakrotnie wirusa-bezskutecznie. VirusExecutor też się poddał. CZy jest jakiś,oprócz Mill'a ,skuteczny antyvir dla AmigaOS3.x? Większość Amigowych antyvirów tylko "maskuje brzydkie zapachy" :D, znaczy informuje o wirusach obecnych w systemie/pamięci/pliku ale z usunięciem go, choćby kosztem skasowania zainfekowanego pliku,już sobie nie radzi.
Czy ktoś ma może opis działania wirusa Ebola?
[#2] Re: Epidemia - czyli nierówna walka z Ebolą.

@Snake, post #1

a VirusZ próbowałeś? na pewno rozpoznaje tego wirusa, poza tym jest rok młodszy od VirusExecutora

Ostatnia modyfikacja: 24.06.06 21:09
[#3] Re: Epidemia - czyli nierówna walka z Ebolą.

@Snake, post #1

a viruschecker ??
afaik on usunie,wyczysci i nawet zadzwoni po rydzyka aby poswiecil ;))

[#4] Re: Epidemia - czyli nierówna walka z Ebolą.

@AmiChris, post #3

Virus Checker( a przynajmniej wersje do których mam dostęp) zwieszają mi system. Wydaje się jakby same były zawirusowane,a ściągałem je z aminetu. Ktoś zna sposób działania Eboli? Jak się rozprzestrzenia,kiedy się aktywuje itd?
[#5] Re: Epidemia - czyli nierówna walka z Ebolą.

@Snake, post #4

Wywal dysk przez okno i kup nowy, ew. sformatuj obecny :P

[#6] Re: Epidemia - czyli nierówna walka z Ebolą.

@Snake, post #1

Hmm... Nopik swego czasu (w latach 90-tych chyba jeszcze) spłodził
program wykrywający i usówający chyba EBOLE, ale właśnie nie pamiętam.
Bo program miał przez pomyłkę nazwę mówiącą o innym wirusie :)
Myślałem, że od tamtego czasu algorytm usówania tego wirusa jest już
dawno znany...

[#7] Re: Epidemia - czyli nierówna walka z Ebolą.

@Snake, post #1

Uzyj dobrze skonfigurowanego VirusZ II. Jest tez 3-jka, ale nie wiem dokladnie jak dziala :)

A! I najwazniejsze. Konieczne musisz miec najnowszego xvs.library, poniewaz to zapomoca tej bilioteki, VirusZ wykrywa wirusy.
[#8] Re: Epidemia - czyli nierówna walka z Ebolą.

@AmiChris, post #3

zadzwoni po rydzyka aby poswiecil)

Oj, nie demonizuj ludzi :P
[#9] Re: Epidemia - czyli nierówna walka z Ebolą.

@Snake, post #4

W takim razie sciagnij jeszcze raz antyvirusa i odpal system z dyskietki, wtedy bedzie 99% pewnosci ze system nie bedzie zainfekowany juz przy starcie.
[#10] Re: Epidemia - czyli nierówna walka z Ebolą.

@Andrzej Drozd, post #9

Ja bym jeszcze dodał, że dyskietkę stwórz na innej, nie zainfekowanej Amidze. Zabezpiecz ją potem przed zapisem i uruchom z niej system, a potem VirusaZ III z najnowszą xvs. Powinno pomóc.

[#11] Re: Epidemia - czyli nierówna walka z Ebolą.

@Snake, post #1

mozesz tez Virus Slayera II sciagnac, ale to podobna bajka - tez korzysta z xvs.library
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem