@TJindy,
post #7
hmmm niewiem jak gimp sprawuje sie z tabletami graficznymi, co do filtrow to stosuje malo...a do samej jakosci to nie wiem no chyba ze chodzi ci o jakosc np. mieszania warstw ale nie widze zeby cos tam brzydkow wychodzilo(napisz jakich rozdzielczosci stosujesz czy to jest dla malej poligrafi czy dla www) . jednego w photoshopie nie potrafie tylko wyczajic i to faktycznie doprowadza mnie do bialej goraczki. nie wiem jak zmieniac probki kolorow tak jak to bylo w amigowskich klasycznych painterach klawiszami "[" ,"]". jest tez taki feler ale to chyba wina mojego taniutkiego i cienkiego jak du*a weza tabletu podczas rysowania lini prostych i nacisku...
niewiem napisz lepiej jak gimp radzi sobie z fontami i czy tak samo ma dosc lopatologiczny nawigator warstw (potrzebne do robienia prostych plakatow).
Nie chce mi sie bronic photoshopa, wszystko zalezy raczej od talentu, pomyslu i przygotowania warsztatu... np. dalej mnie rajcuja stare prace animala jeszcze wykonane na amidze4000 a to bylo wieki temu i od tego czasu duzo w sofcie do grafiki sie zmienilo.