kategoria: Sprzęt
[#1] Plamy na ciemnych klawiszach po wybielaniu
Witam Wszystkich,

Ostatnio wybielałem swoją Amisie i przy wybielaniu zestawu ciemniejszych klawiszy pojawiły się na nich plamy. Powtórzyłem jeszcze raz wybielanie i znowu są plamy (trochę mniej). Moje pytanie brzmi czy kontynuować wybielanie do uzyskania jednolitego koloru czy lepiej już przestać bo je tylko bardziej zniszcze?

Z góry dzięki.
[#2] Re: Plamy na ciemnych klawiszach po wybielaniu

@jokerface83, post #1

Też kiedyś zauważyłem jak miałem kilka klawiszy do wybielenia, że na szarych robią się plamki. Teraz wybielałem znajomemu to klawisze wrzuciłem do słoika i wodę utlenioną w kremie rozcieńczyłem aby był płyn. Wystawiłem na taras na 4 dni co jakiś czas potrząsając aby inne klawisze były na słońcu.

Co do pytania czy ponownie wybielać to ja bym odradzał - ponieważ plastik zrobi się jaśniejszy niż był oryginalnie. Jak masz małe plamki to za kilka miesięcy kolor powinien się wyrównać jak Amiga będzie leżała na biurku.
[#3] Re: Plamy na ciemnych klawiszach po wybielaniu

@jokerface83, post #1

Jeszcze bardziej zniszczysz. Też mi się tak zrobiło podczas drugiego poprawkowego wybielania.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem