[#1] Czego mi brak w OS3.9...
Przede wszystkim chciałbym mieć lepszą eksplorację folderów:
- możliwość wyświetlania zawartości całego dysku twardego w tylko jednym oknie (tak jak ma domyślnie Win)
- poruszanie się za pomocą strzałek i liter (to już jest) i możliwość uruchomienia
ikony/otworzenia folderu za pomocą Entera (RAmiga+O jest zbyt trudne :))
- katalog nadrzędny za pomocą Backspace (i do tego Shift+Backspace, jeśli gdzieś dalej już byliśmy)
- oczywiście, chciałbym mieć to wszystko w 'trybie ikonek'

Dobrze by było, gdyby długie nazwy plików (mp3 przede wszystkim ;)) były dzielone na linie.

Jeżeli ktoś wie, za pomocą jakiego programu można to co wyżej napisałem "skastomalizować", to proszę o podanie jego nazwy.
PS. Wiem, że niektóre sprawy załatwi się Magellanem, lecz odkąd mam PowerIcons postanowiłem z niego zrezygnować.

[#2] Re: Czego mi brak w OS3.9...

@El Amigos, post #1

Ja bym zaproponował na początek zakup myszki.

[#3] Re: Czego mi brak w OS3.9...

@Prince, post #2

Trzeci przycisk coś daje?

[#4] Re: Czego mi brak w OS3.9...

@El Amigos, post #3

Nie wiem. Ale 8używam standardowej myszki dwuprzyciskowej i nie mam żadnych problemów. Klawiatura do tych operacj nie jest mi potrzebna.

[#5] Re: Czego mi brak w OS3.9...

@El Amigos, post #3

Ja mam w myszce pięć przycisków. Jednym nawet screeny przełączam (zamiast Amiga + M). Klawiatury mało co używam.
[#6] Re: Czego mi brak w OS3.9...

@El Amigos, post #3

Przycisk i rolka - daja BARDZO duzo wygody i ergonomie działania.

[#7] Re: Czego mi brak w OS3.9...

@El Amigos, post #1

takie coś tylko w Erze....

a na poważne tak jak powiedziałeś magellan + dobrze ustawione hotkejsy w MCP. A co do PowerI to masz racje tez wielce ubolewam nad faktem ich niedziałania pod OM2.

[#8] Re: Czego mi brak w OS3.9...

@11MASTEr, post #7

11master napisał/a
takie coś tylko w Erze....

nie takie coś tylko
"Takie rzeczy to tylko w erze"
[#9] Re: Czego mi brak w OS3.9...

@coco, post #8

A także w tandemie Ambient+MOS a jeszcze lepiej +Pegasos dla ostrej jazdy :D
[#10] Re: Czego mi brak w OS3.9...

@El Amigos, post #1

"- możliwość wyświetlania zawartości całego dysku twardego w tylko jednym oknie (tak jak ma domyślnie Win)"
Chodzi Ci o "Moj komputer"?
wg mnie Amigowe rozwiazanie, czyli ikony dostepnych urzadzen na blacie, jest o wiele lepsze.

[#11] Re: Czego mi brak w OS3.9...

@El Amigos, post #1

W AmiKicie jast jakis file requster ktory po lewej stronie listy plikow ma drzewo katalogow, a po prawej spis urzadzen. Nie pamietam jak to sie zwalo, ale sprawdze.

[#12] Re: Czego mi brak w OS3.9...

@vi-bee, post #10

Zgadzam sie z toba jesli chodzi o foldery nawet okna ma amiga lepsze gdyz umiejscowienie przycisku zamykania okna obok innych jest moim zdaniem glupie W Ami jest to ustawienie bardzo dobre jak dla mnie .Zreszta coraz czesciej widze i czytam opinie ze pomysly uzyte w windowsie dla niektorych to sa najlepsze rozwiazania takie jedynie sluszne .Wszystko inne musi sie dostosowac. Okna w Ami maja kilka brakow ale to juz inna bajka.
[#13] Re: Czego mi brak w OS3.9...

@vi-bee, post #10

Mój komputer jest zbyteczny. ;)

Chcę sobie (np.) wejść na RAM Disk, i dalej wejść do ENV czy T, tak aby te fodery nie pojawiły mi się w nowych oknach, tylko w tym samym (tak ma Win (domyślnie, bo w oddzielnych oknach też można hasać po odpowiednim skonfigurowaniu Explorera)).

Ostatnia modyfikacja: 28.07.06 10:07
[#14] Re: Czego mi brak w OS3.9...

@El Amigos, post #13

A mi brak playerów mpg i modów.
Fakt można ściagnać ale w systemie bylo by fajnie mieć.
Okienka są super chociażby moze w menu narzędzia przydalo by sie lista otwartych okienek
Chyba że jest takie commodity

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem