[#1] PCMCIA i karty Secure Digital albo Memory Stick
No dobra, jeszcze jedna sprawa - wiem o tym (na forum tym tez to znalazlem), ze bez problemu mozna uzywac adaptera PCMCIA - Copact Flash, zeby uzywac kart CF jako dodatkowy dysk (oj bardzo to ulatwia zycie przy przenoszeniu danych z peceta).
Ja natomiast mam inne pytanie - otoz ostatnio kupilem adapter PCMCIA - uniwersalny czytnik kart obslugujacy wszystkie nowy karty ale bez CF (bo w sumie juz malo sie uzywa tego typu kart). Adaptera tego uzywam gdy chce przeniesc dane z peceta na mojego Webita (Commodore Webit) a dyskietka ogranicza mnie do 1,44 MB). Majac juz ten adapter chcialbym go uzywac z Amiga.
Wie ktos moze czy mozna i jakie sa do tego programy i sterowniki??? Bo na pewno nie ten sam co do kart CF, mi przynajmniej nie dziala z pcmcia.device
[#2] Re: PCMCIA i karty Secure Digital albo Memory Stick

@Abkom, post #1

Spróbuj z tym: http://aminet.net/package.php?package=disk/misc/cfd.lha Może być potrzebne wyjęcie adatera po włożeniu karty i ponowne włożenie adaptera, ale powinno działać.

Ostatnia modyfikacja: 30.07.06 07:02
[#3] Re: PCMCIA i karty Secure Digital albo Memory Stick

@Marek Szyprowski, post #2

jesli adapter jest widziany przez ami, znaczy jest 16 bitowy to spoko zadzial, przy cfd bedziesz ew. musial zmienic device dla danego slotu. w kazdym razie przelotka memorystick->pcmcia z tym dziala (mam jakas no name i jedna oryginalna sony) SD->pcmcia firmowane przez "hama" tez dziala
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem