kategorie: A600, Sprzęt
[#1] PIZero i Amiga 600
Eben Upton z Raspberry Pi Foundation zapowiada nowe RPi, zobaczcie jakie w tym celu wykorzystuje rekwizyty :)

link -> https://vimeo.com/146893658
[#2] Re: PIZero i Amiga 600

@il_capitano, post #1

Hmm, gdzieś już widziałem te maszyny do pisania, ale za cholerę nie wiem co to za ustrojstwo
[#3] Re: PIZero i Amiga 600

@il_capitano, post #1

Bo jak sami wspominali na samym początku projektu, chcieli by RPi dla młodych była tym, czym Amiga dla starych - komputerem, z którego można wycisnąć cuda. I w sumie chyba im się udało ;)
[#4] Re: PIZero i Amiga 600

@il_capitano, post #1

Vimeo tak buforuje że muszę to na porcyjki rozłożyć..
Ale filmik ciekawy, zastanawiam się nad tą maliną, może zakupię kiedyś...
[#5] Re: PIZero i Amiga 600

@Voyox, post #4

Serio - nad czym tu się zastanawiać? Przeciez to Zero kosztuje mniej niż paczka papierosów (no w PL może zdziebko inaczej to wyglada)...
Wiadomo, że z pudelkiem, jakimiś duperelami, przesyłka będzie odpowiednio więcej ale dla osób, dla których to skierowane jest koszt jest przecież pomijalny zupełnie. Skadinad co by było gdyby postamigowe teamy skupiły się na ARMACH i na nie twórcy wydawali swe systemy...
Ciekawa jaka byłaby sprzedaż MorphOSa, gdyby był on w wersji na RPI właśnie.

Ostatnia aktualizacja: 26.11.2015 14:07:29 przez michalmarek77
[#6] Re: PIZero i Amiga 600

@michalmarek77, post #5

W UK ostro to promuje sieć "CPC". Rojejżę się, choćby dla próby. Może w "salunie" przy dużym TV zastąpi mi starego peceta
Czy na tym śmiga jakiś Android 5.x ?

Śmiga:
Android

Wiem że człowiekowi wiecznie mało, ale wydajność tego jest mizerna:
RPi vs 2 mobile

Ostatnia aktualizacja: 26.11.2015 14:21:32 przez Voyox
[#7] Re: PIZero i Amiga 600

@michalmarek77, post #5

na AdaFruit jest już "out of stock", hyhy. Pewno w PL do kupienia pojawią się na początku przyszłego roku. Ciekawe, w jakiej cenie na Allegro będzie można to cudo kupić. 20-25zł i byłbym zadowolony.
[#8] Re: PIZero i Amiga 600

@teh_KaiN, post #7

Są już jakieś inne "owoce" w ofercie jak :Banana Pro, Orange Pi...
Zawsze coś się znajdzie jak malin nie będzie...
[#9] Re: PIZero i Amiga 600

@Voyox, post #8

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem