[#1] Oscylator do blizzard 1260.
Posiadam kartę, którą przerabiali koledzy z forum. Karta była przerabiana z 040 na 060 i podkręcona do 80mhz.

Działa ok.
1.Jeżeli włożę taki oscylator to będę miał serie 50mhz. Oscylator 50mhz, 5V.
link
Mam go włożyć napisami w ta samą stronę co stary? Czy jak włożę odwrotnie coś się stanie?
2.Ładne złote obwódki (u mnie zniszczone) można czymś naprawić, jakiś pisak złoty do druku, farba ??
3. Na karcie jest zworka, która jest otwarta. Czy ona jest do mapowania kickstartu np, czy ma coś wspólnego z podkręcaniem?
[#2] Re: Oscylator do blizzard 1260.

@ponior, post #1

Powinna być kropka na obudowie, która wskazuje miejsce.Prawdopodobnie lewy górny róg.
[#3] Re: Oscylator do blizzard 1260.

@Mikrobi, post #2

Na oscylatorze masz jeden róg nie ścięty.
[#4] Re: Oscylator do blizzard 1260.

@mwb113, post #3

Czyli tym rogiem nieściętym do jakiejś kropki na płycie blizzarda i będzie ok.?

A co do zniszczonej złotej obwódki jakies pomysły?

Ostatnia aktualizacja: 20.04.2016 12:25:53 przez ponior
[#5] Re: Oscylator do blizzard 1260.

@ponior, post #4

Spray w kolorze złotym chyba będzie OK ale być może będziesz musiał całość prysnąć.
[#6] Re: Oscylator do blizzard 1260.

@_arti, post #5

Mam jakis olejowy złoty marker zobacze jak po tym wyjdzie
[#7] Re: Oscylator do blizzard 1260.

@ponior, post #6

Zanieś do złotnika i niech ci przejedzie po ścieżkach pomysł. Powiedz sobie: Moja karta jest tego warta
A mówiąc poważnie, to skłoniłeś mnie to zastanowienia, jak "zamienić" srebrne ścieżki na złote. Ja wiem, że to kosmetyka i możne nawet przerost formy nad treścią, ale od czasów Blizzarda IV nie mogę patrzeć na te "ołowiane" nadruki. Nie jestem maniakiem złota, ale na karcie do Amigi po prostu nie wyobrażam sobie innego. Mam Blizzarda 1220 z takim ołowianym kolorem i chętnie bym to przejechał czymś złotym, ale tak, żeby permanentnie to pokryło i wyglądało niczym oryginał. Może jednak zaniosę do złotnika? Ciekawe, ile by to kosztowało...
[#8] Re: Oscylator do blizzard 1260.

@Umpal, post #7

elektroliza :P i po kłopocie haha
[#9] Re: Oscylator do blizzard 1260.

@QUAD, post #8

Obawiam się, że również i po karcie
[#10] Re: Oscylator do blizzard 1260.

@ponior, post #1

Czy jak włożę odwrotnie coś się stanie?

Oscylator pójdzie na złom. Nic innego nie uszkodzisz.
[#11] Re: Oscylator do blizzard 1260.

@_arti, post #5

Idealnie nie jest, ale juz srebrny kolor pasków nie wali po oczach

Przed

Po
[#12] Re: Oscylator do blizzard 1260.

@ponior, post #11

Jeszcze ino wentilatoor na różowo, neonki dookoła i qfa Tokio Drift jak znaloz
Taki żarcik

Czym to w końcu pozłociłeś?
[#13] Re: Oscylator do blizzard 1260.

@Vato, post #12

Złotym markerem. Teraz karta działa dużo szybciej
[#14] Re: Oscylator do blizzard 1260.

@ponior, post #13

Tylko nie patentuj
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem