kategoria: Sprzęt
[#1] Zamiana przycisków Y i Z ma sens?
Moja amiga ma klawiszy w konfiguracji QWERTZ. Jednak większość gier w które gram zamiast Z wypluwa Y i na odwrót. Czy podmiana tych dwóch klawiszy wystarczyła by do posiadania konfiguracji QWERTY? Czy to nie jest tak banalnie proste?
[#2] Re: Zamiana przycisków Y i Z ma sens?

@Szynsz, post #1

Klawisze z górnego rzędu mają trochę inną geometrię niż te z niższego. Z kilometra widać taką przekładkę poza tym reszta klawiszy będzie po staremu, ja bym sobie darował.
[#3] Re: Zamiana przycisków Y i Z ma sens?

@codi, post #2

Ehh tego się spodziewałem... A dokupić te dwa klawisze tylko w docelowej konfiguracji? Na allegro są aukcje z "guzikami"
[#4] Re: Zamiana przycisków Y i Z ma sens?

@Szynsz, post #3

Niby są, ale ... W zależności od tego czy masz A500 lub A1200 to kolory przycisków różnią się między modelami Amig. Poza tym pasują zamiennie.
[#5] Re: Zamiana przycisków Y i Z ma sens?

@Szynsz, post #1

Naklej naklejki na Z i Y
[#6] Re: Zamiana przycisków Y i Z ma sens?

@Szynsz, post #1

Jest więcej różnic.
[#7] Re: Zamiana przycisków Y i Z ma sens?

@Ocelot, post #6

Naklejki będą kijowo wyglądać wiec odpada. A jakby kupic konkretne klawisze do A1200?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem