[#1] Amiga, Internet, Ethernet
Witajcie!

Mam jeszcze jeden problem. Amiga jest u mnie komputerem nr 2. Inaczej sie nie da po prostu :(. Na PC mam internet w postaci Neostrady. Chciałbym podciągnąc necik też do Ami. Czy jest to możliwe? Jak to załatwić? Karta Ethernet w PC i Amidze? Pomóżcie. Jak to zrealizować technicznie i jak oprogramować?
[#2] Re: Amiga, Internet, Ethernet

@Amigos, post #1

Tak, musisz PC spiąć z Amigą siecią lokalną, a na PC udostępnić tej sieci połączenie przez Neostradę. Jak, to zależy od systemu operacyjnego na PC.
[#3] Re: Amiga, Internet, Ethernet

@Amigos, post #1

ok, czyli karty Ethernet na PC i Amidze. Na PC mam zainstalowany Windows 98, a na Amidze OS 3.9. Jak to oprogramować?
[#4] Re: Amiga, Internet, Ethernet

@Amigos, post #3

98SE czy zwykły?
[#5] Re: Amiga, Internet, Ethernet

@Jacek Rzeuski, post #4

98SE
[#6] Re: Amiga, Internet, Ethernet

@Amigos, post #5

No to super. Wystarczy w oknie konfiguracji karty sieciowej łaczącej z Internetem uaktywnić opcję udostępniania tego połączenia a w Amidze w stosie TCP jako gateway ustawić adres PC udostępniającego sieć.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem