[#1] Obudowa z amigi 2000 i amiga 1200 pytanie ?
Mam mozliwosc zakupu samej obudowy do amigi 2000 za grosze kumpel chce sie pozbyc,dlatego mam takie pytanie,czy jest mozliwosc przerobienia tak tej obudowy,zeby wlozyc do niej amige 1200,czy moze jest to niemozliwe z gory dzieki za odp.
P.S:To pytanie mnie interesuje i nie jest to mnozenie tematow przezemnie ;).
[#2] Re: Obudowa z amigi 2000 i amiga 1200 pytanie ?

@SzaryWilk, post #1

Wszystko jest do przerobienia. Wywiercenie kilku dziurek, odpowiednie śrubki i torchę szpachli na upartego. Kwestia tylko jak to potem będzie wyglądało, i jak będą do tego pasowały różne rozszerzenia itd.

Sam pomysł jest dobry - lepsze chłodzenie dobrze dopalonej a1200 + mocniejszy zasilacz + klimat zachowany ;) .
[#3] Re: Obudowa z amigi 2000 i amiga 1200 pytanie ?

@Grygus, post #2

szpachtla, szpachtla i jeszcze raz szpachtla OK
- nie moglem sie powstrzymac po prostu.

A na powaznie obudowa desktopowa to tez tower tylko, ze na plasko; wiec nie powinno byc problemu z przeniesieniem. Teoretyzuje oczywiscie.
Z praktycznego punktu widzenia najpierw porownaj wymiaty plyt + ew. karty turbo i potem decyduj.

[#4] Re: Obudowa z amigi 2000 i amiga 1200 pytanie ?

@SzaryWilk, post #1

Włożyłem A1200 do oryginalnego desktopa od A4000, który jest znacznie mniejszy od obudowy A2000. Musiałem użyć płyty A1200 z odpinanym portem myszki. Amiga ma twardy dysk, flopa i cedeka. Klawiaturę PS/2 podłącza się przrez interfejs. Wszystko to ciągnie zasilacz AT, który jest zamontowany w obudowie bez własnej "puszki" i obywa się bez wiatraka. Jedynym ograniczeniem tej konfiguracji jest brak miejsca na pełnowymiarową kartę turbo - trzebaby dorobić kątownik obracający ją o 180 stopni. Krótsza karta (Blizzard 1220 020/28 + 4MB fast na stałe) mieści się bez problemu. W obudowie A2000 tego problemu nie będzie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem