kategoria: Płyty główne
[#1] płyta do c-64 NOWA zamówienie
https://icomp.de/shop-icomp/en/shop/product/c64-reloaded-mk2.html

Witam czy ktoś z forumowiczów pomógł by mojej osobie w skompletowaniu całego NOWEGO zestawu wraz z chipami oraz odnowiona lub nawet pomalowaną obudową do C-64 obecnie jestem zajechany w pracy oraz jestem ojcem na etacie :) jak mam wolne z pracy zajmuje się 24/h synem :) oczywiście za wszystko płace info proszę na PW system platności dla mnie najwygodniej paypal lub nawet płatności i BitCoin-ach (BTC) pozdrawiam
[#2] Re: płyta do c-64 NOWA zamówienie

@francdt, post #1

Nowego? Zapomnij, nie dostaniesz. Musisz kupić używkę - nie są drogie na Allegro. Nowe obudowy możesz jeszcze kupić na eBay'u, http://www.ebay.com/itm/New-From-Original-Molds-Commodore-64C-Computer-Housing-Case-Kickstarter-White-/232443248137?hash=item361eb27e09:g:lZYAAOSwaopZjQ~U - tylko się pospiesz, bu dużo ich nie ma.

Moment - jeśli nie masz ani odrobiny czasu dla siebie, to po co ci C64?
[#3] Re: płyta do c-64 NOWA zamówienie

@Cedrat, post #2

Czemu ma nie dostać jak to jest nowa seria MK2 i dostępność dopiero od Listopada? A z opisu wynika że IC jest przygotowane na każdą ilość.
[#4] Re: płyta do c-64 NOWA zamówienie

@TechNineWonder, post #3

Witam.
Jak dobrze poszukasz to możesz kupić nawet przezroczystą.
Kupiłem taką pół roku temu na amerykańskim e-bay-u.
Układy scalone też można kupić albo wylutować.
Pozdrawiam.
[#5] Re: płyta do c-64 NOWA zamówienie

@Cedrat, post #2

obecnie nie mam czasu ale non stop nie będzie zapierdalu w pracy no i syn również rośnie i latek będzie mu przybywać, chyba ze ja szybko udam się na tamten świat :) dzięki za linka zaraz zamówię to obudowę

Ostatnia aktualizacja: 15.08.2017 20:37:45 przez francdt
[#6] Re: płyta do c-64 NOWA zamówienie

@ted, post #4

Jak mówisz o tej transparentnej z oryginalnych matryc z Kickstartera to ja jej nie polecam, zawiedziony byłem i sprzedałem. Najlepsza z tej serii jest ta w oryginalnym kolorze. Niebieskie i czerwone widziałem i w/g mnie raczej słabe, biała jeszcze ujdzie (miałem i też sprzedałem). Najlepiej chyba zapolować na obudowę oryginalną z epoki w dobrym stanie. Jest tego jeszcze a i cena będzie przystępna.

Poza tym 200 euro (z wysyłką na bank tyle wyjdzie) za komcia i jeszcze trzeba dawcy... nooo.... eeee.... Za mniej spokojnie da się poskładać oryginała ze stacją II, dyskietkami, Actionem i jakimś interfejsem do transferu danych z PC. Stary ale jary, nie do zajeżdżenia, a jak już coś padnie, to łatwo go naprawić Taka moja dygresja...

PS. Z innej beczki - Franc dalej mam nieskończone zapasy dyskietek 3.5 do Amigi dzięki *tamtej* akcji... Pokłony... OK
[#7] Re: płyta do c-64 NOWA zamówienie

@mccnex, post #6

ja c64 mam chyba z 4 szt ze stacjami monitorami ale chce sobie sprawić NOWEGO :) taka z****** pasja do RETRO :) żona twierdzi cały czas abym oddał się na leczenie do psyhiatryka. Co do dyskietek ja również troszkę sobie zostawiłem tego na czarną godzinę :) szkoda że koleś za późno się odezwał do mnie. Sporą cześć tego magazynu Ukraińcy wyjebali na śmieci :( ok 70 kartonów po 100 paczek dyskietek 3,5 DD poszło w śmieci .

Co do obudowy 32 euro za przesyłke do PL odstrasza do zakupu jeśli ktoś ma na sprzedaż jakąś odrestaurowaną to proszę o info

Ma ktoś konto na icomp.de bo nie zamierzam tam nic więcej kupować jak tylko tą płytę główną a nie chce mi się rejestrować tylko po to :(

Ostatnia aktualizacja: 15.08.2017 20:40:13 przez francdt
[#8] Re: płyta do c-64 NOWA zamówienie

@francdt, post #7

No rozumiem, że nic Cię nie zatrzyma :) Tylko ta przezroczysta jest naprawdę słaba, nie tylko moje zdanie.

Priv wysyłam.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem