[#1] WHDLoad i krzaki po wyjściu
Chciałem zapytać światłych kolegów ;) Używam WHDLoad i zawsze po wyjściu z dema/gry za pomocą klawisza muszę resetować bo pojawiają się na ekranie krzki, pasy i inne badziewie. Na szczęście system wczytuje się 4x szybciej niż na PC Ale jednak mnie to denerwuje. Dzieje się tak niezależnie czy uruchamiam coś dla 1200tki czy 500tki, grę czy demo...
Próbowałem wyłączać oxypatchera, degradować 060 (komenda cpu60 w), ale to nic nie dało. Czy to jest normalne ? A może tylko ja tak mam ?

Ostatnia modyfikacja: 15.02.07 12:48
[#2] Re: WHDLoad i krzaki po wyjściu

@elt, post #1

To nie jest normalne.
[#3] Re: WHDLoad i krzaki po wyjściu

@elt, post #1

W tooltypach trochę grzebałem, ale nic, WHD wersja 16.7

[#4] Re: WHDLoad i krzaki po wyjściu

@elt, post #1

Witam

Zgadzam się z Mailmanem, to nie jest normalne. Trzeba by pare testów różnych porobić by odkryć gdzie leży problem. Miałem kiedyś troche podobny problem - wina karty turbo a raczej rozszerzenia elsat ( 4 mb fast ). Jakieś takie dziwne zachowania ( podobne do twoich ).
Po pierwsze uruchom jakąś grę/demo bez startup ( klepanie z palca ). Drugi test to wyjmij kartę turbo i odpal coś nie wymagającego ( ofcoz bez startup - coby więcej pamięci było )
Trzeci chyba najbardziej ostateczny, powyłączaj co się da z Ami i przegraj sobie na dyskietkę i spróbuj odpalić.

Mam nadzieję że po tych testach cosik odkryjesz. Napisz jak Ci poszło

Pozdrawiam

[#5] Re: WHDLoad i krzaki po wyjściu

@asman, post #4

bez ss to samo, a nawet gorzej bo niektóre rzeczy wcale się nie uruchamiają...

[#6] Re: WHDLoad i krzaki po wyjściu

@elt, post #5

Witam,

Opisz dokładnie co się dzieje jak uruchamiasz coś pod whdload bez startupa, napisz też z jakimi opcjami uruchamiasz gre/demo. Pamiętaj, że niektóre gry/dema wymagają opcji typu nocache ( szczególnie jesli masz 60 na pokładzie ). Opisz dokładnie co się dzieje po wyjściu z gry/dema. Czy w dalszym ciągu są jakieś krzaki na ekranie, czy są jakieś inne objawy.

Spróbuj zrobić taki test, odpal gre/demo normalnie ( z workbencha ) ale dodaj do tooltypów opcje NoFlushMem ( tak przy okazji poczytaj sobie o opcjach w WHDLoad ). Być może to pomoże, z tą opcją WHDLoad nie będzie próbował zwolnić zasobów typu nieużywane biblioteki i inne.

Pozdrawiam

[#7] Re: WHDLoad i krzaki po wyjściu

@asman, post #6

Gdy uruchamiam bez SS to czasem te same śmieci co po wyjściu mam po wpisaniu komendy i nawet się nie uruchamia gra/demo, niektóre idą niektóre nie. Co do krzaków, to są to zmieniające się co chwila - paski, śmieci jakby w formie kwadratów albo po prostu jak TV bez anteny. Próbowałem różnych tooltypów, noflashmem, nocache, novbrmove i kilka innych, zmieniałem biblioteki i nic. Ręce opadają...

[#8] Re: WHDLoad i krzaki po wyjściu

@elt, post #3

a ze starymi wersjami jest tak samo?

[#9] Re: WHDLoad i krzaki po wyjściu

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #8

:) Najprostsze rozwiązania są najtrudniejsze. Po "zejściu" z wersji 16.7 na 16.4 wszystko gra :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem