[#1] Witam wszystkich
Dzień dobry wszystkim, nie znalazłem tematu "przywitalnego", to założyłem nowy.
Amigę mam nieprzerwanie od połowy lat 90-tych uw. Choć nie używam jej nieprzerwanie. Gdzieś na przełomie wieków, przesiadłem się z A4000 na Mocintoscha. Sprzedałem A4000 i kupiłem iMaca, ale w szufladzie ostała mi A1200 z fastem. Teraz ją wyciągnołem, odpaliłem i wszystko fajnie działa.
Będę miał trochę pytań, ale na razie przegryzam się przez forum, poznaję zasady czytam starsze wątki.
[#2] Re: Witam wszystkich

@JerzA, post #1

Wymień kondensatory! Serio, bo wyleją i Ci zabiją Amigę.

Pełno na forum pieniaczy, ale też i ludzi chętnych do pomocy. Merytoryczne wątki przyjemnie się czyta, niemerytorycznych polecam unikać bo sobie postrzępisz nerwy. ;)

Ostatnia aktualizacja: 16.10.2017 11:11:37 przez teh_KaiN
[#3] Re: Witam wszystkich

@teh_KaiN, post #2

Dzięki za radę, do kogo się z tym zgłosić? Widziałem tu bielszczan, macie jakieś sprawdzone adresy?
[#4] Re: Witam wszystkich

@JerzA, post #3

To już albo umieść ogłoszenie w giełdzie albo w dziale Amiga, bo Hyde Park większość olewa bo raz że tu pełno pieniackich wątków, dwa że nie wyświetla się w ostatniej aktywności na forum i ludziom to po prostu umyka.
[#5] Re: Witam wszystkich

@teh_KaiN, post #4

Właśnie zauważyłem
[#6] Re: Witam wszystkich

@teh_KaiN, post #4

Umyka tylko tym co mają tak ustawione aby ten dział ignorować.
[#7] Re: Witam wszystkich

@ZbyniuR, post #6

A to gdzieś jest ustawialne żeby nie wskakiwało w ostatniej aktywności? Ja tak defaultowo dostałem i myślałem że tak ma być.
[#8] Re: Witam wszystkich

@teh_KaiN, post #7

Gdy jesteś zalogowany to wchodzisz na https://www.ppa.pl/forum/ostatnie-watki
u góry z prawej masz "Ukryj posty z działów" i ptaszkujesz co chcesz.

Można też poszczególne wątki. Mając go na stronce u góry z prawej w "opcje wątku" można ignorować itp. Aby to wyłączyć trzeba wejść na swój profil (własna ksywka w prawym górnym rogu) wejść w ignorowane pod "Wątki/tematy:" i usunąć stamtąd to za czym się stęskniłeś.

Przypominam że można także ignorować irytujących użytkowników.

A dział Hide Park jest domyślnie ignorowany ponieważ redaktorzy promują unikanie tego działu. ;) Parę miesięcy temu zdziwiłem się że kilka ciekawszych wątków zamilkło, ;)
bo akurat grzebano w kodzie strony i przywrócono domyślne ustawienie ignorowanych.
[#9] Re: Witam wszystkich

@ZbyniuR, post #8

No patrz. Nie wiedziałem. Dzięki! ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem