[#1] Gunship 2000 z IPS
Ostatnio wpadło w moje ręce boxowe wydanie GS2000 z IPSu. Podejrzewam jednak, iż poprzedni właściciel (być może z awersją do wpisywania kodów z instrukcji?) nadpisał oryginalne dyski wersją scrackowaną. Do takiego wniosku skłania mnie fakt, iż po intro gdy klikam na ikonę startową Gunship 2000 wpierw pojawia się plansza VEXERS z danymi kontaktowymi ("Najszybszy w Poznaniu") i dopiero po zatwierdzeniu LPM startuje właściwy program (V3.01 5/6/1993).
A jak to wygląda u Was?

Dodatkowo sytuacja jak powyżej ma miejsce na A500.
W przypadku A600 po planszy Vexers i zatwierdzeniu LPM otrzymuję komunikat: "Program failed (error#8000000B).Wait for disk activity to finish", a następnie guru... WTF?
[#2] Re: Gunship 2000 z IPS

@sky, post #1

Ja mam orginal z Microprose i nie ma takich shopek
[#3] Re: Gunship 2000 z IPS

@sky, post #1

Mam oryginał IPS'u bez żadnego pirackiego intra OK

Ostatnia aktualizacja: 29.10.2017 22:04:43 przez PrzemasIII
[#4] Re: Gunship 2000 z IPS

@PrzemasIII, post #3

Wiedziałem
Pewnie z tego samego powodu wynika też fakt "niekompatybilności" z A600...
[#5] Re: Gunship 2000 z IPS

@sky, post #4

Omiń to crackdemo w s-s i zobacz jak zachowuje się gra.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem