[#1] [Rys MKII] problem z myszką
Kupiłem sobie Rysia i w sumie działa tylko jest taki mały
problem - myszka - im szybciej nią poruszam tym wolniej
przesuwa się pointer po ekranie. Zmiana ustawień
w systemie nic nie daje - jest wolniej lub szybciej ale efekt
spowolnienia zostaje. Da się coś z tym zrobić?

Ostatnia aktualizacja: 11.01.2018 22:37:54 przez _arti
[#2] Re: [Rys MKII] problem z myszką

@_arti, post #1

Nawet nie zauważyłem tego efektu, widocznie nigdy nie ruszałem tak szybko myszą ;) Teraz odpaliłem amigę i rzeczywiście tak jest. Sprawdziłem też, że można to zmienić. Wziąłem spinacz biurowy i wsadziłem w otwór bliżej portu myszy, aż kliknęło. Ciągle trzymając spinacz dociśnięty, wcisnąłem kółko na myszy i przesunąłem mysz w prawo, dioda mignęła i.... mysz już nie zwalnia. Niestety nie potrafię wrócić do poprzedniego trybu, a chciałem je dokładniej porównać.

tutaj jest instrukcja
[#3] Re: [Rys MKII] problem z myszką

@xylaz, post #2

Dzięki. Jutro się tym pobawię.
[#4] Re: [Rys MKII] problem z myszką

@xylaz, post #2

Nawet nie zauważyłem tego efektu, widocznie nigdy nie ruszałem tak szybko myszą ;) Teraz odpaliłem amigę i rzeczywiście tak jest. Sprawdziłem też, że można to zmienić. Wziąłem spinacz biurowy i wsadziłem w otwór bliżej portu myszy, aż kliknęło. Ciągle trzymając spinacz dociśnięty, wcisnąłem kółko na myszy i przesunąłem mysz w prawo, dioda mignęła i.... mysz już nie zwalnia. Niestety nie potrafię wrócić do poprzedniego trybu, a chciałem je dokładniej porównać.

Trzeba jeszcze raz wcisnąć ten spinacz w dziurkę i poruszać myszką aż dioda mrugnie. Są 3 tryby dostępne.
[#5] Re: [Rys MKII] problem z myszką

@spidi, post #4

Okazało się, że bez spinacza. Tryby zmieniałem trzymając wciśniętą rolkę myszy i ruszając lewo/prawo. Jednak nie działa to idealnie. Znalazłem najbardziej odpowiedni tryb i więcej się tym nie bawię.
[#6] Re: [Rys MKII] problem z myszką

@xylaz, post #5

Okazało się, że bez spinacza. Tryby zmieniałem trzymając wciśniętą rolkę myszy i ruszając lewo/prawo. Jednak nie działa to idealnie. Znalazłem najbardziej odpowiedni tryb i więcej się tym nie bawię.

W najszybszym trybie można sobie jeszcze samodzielnie regulować prędkość.
Sprawdzę jeszcze jak to się robiło, bo pamięć mnie zawodzi trochę ;) i dam znać.
W każdym razie można sobie tę prędkość wyregulować dokładniej samodzielnie.
[#7] Re: [Rys MKII] problem z myszką

@spidi, post #6

Po sprawdzeniu samego siebie ;), przy najszybszym trybie pracy istnieje możliwość "wyregulowania" szybkości myszki przez wciśnięcie przycisku znajdującego się w otworze pod opisem "Bootloader" i naciskaniu lewego lub prawego przycisku myszki (zwiększenie lub zmniejszenie szybkości myszki). Po każdej zmianie przygasa dioda LED (opis "Status").
[#8] Re: [Rys MKII] problem z myszką

@_arti, post #1

Odświeżam trochę temat bo też mam Rysia tyle tylko że problem z Padem. Niektórych grach WHDload na przykład Lotus Turbo challenge 2 za nic nie mogę zmusić pada do pracy tak jakby się gra wieszała przy czym w mortal kombat 2 czy też micro machines problem ten nie występuje ma ktoś pojęcie o co chodzi? Oczywiście przystawiam różne tryby za pomocą przycisków start plus select ale to nie pomaga.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem