[#1] Amiga 500 problem
Witam szanownych forumowiczów

Zakupiłem na znanym serwisie aukcyjnym Amigę 500 po podłączeniu do zasilacza i uruchomieniu amigi na chwile zapala się dioda power i znika. Czy mógł bym prosić o jakieś sugestie od czego zacząć szukać usterki ? A może któryś z forumowiczów podjolby się naprawy ?
Pozdrawiam
[#2] Re: Amiga 500 problem

@Blizar, post #1

Hejka, jaka rewizja płyty głównej ?
Coś mi się wydaje że starsze płyty chyba rev.5 miały coś takiego że jak się wyłączyło filtry to dioda się nie świeciła.
Ale lepiej żeby się na ten temat jakiś majster wypowiedział, np. Superbonio, Jarob, Dez, albo Stachu.

PS. kolejność wymienionych kolegów czysto przypadkowa
[#3] Re: Amiga 500 problem

@Blizar, post #1

Sprawdz napiecia w zasilaczu.
[#4] Re: Amiga 500 problem

@Blizar, post #1

Jesli jestes ze Slaska, to polecam magika lutownicy Krzysiek2 :)
[#5] Re: Amiga 500 problem

@QUAD, post #2

Było coś takiego. Ale to nie działo się po włączeniu Amigi, tylko po włączeniu odpowiedniej funkcji w grze lub programie.

Ale kolega Blizar, nie sprecyzował, czy Amiga też się wyłącza jak zgaśnie dioda, czy tylko dioda gaśnie a komputer działa.

Ostatnia aktualizacja: 07.07.2018 10:48:58 przez SuperBuster
[#6] Re: Amiga 500 problem

@Blizar, post #1

A może na początek lokalizacja ??

np. cześć jestem Mariusz z ....... jest ktoś w okolicy...... itp.

albo po ludzku wypełnij profil.

Ostatnia aktualizacja: 07.07.2018 17:27:10 przez damianx
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem