[#1] moja nowa komoda... C64
Jak wspominałem gdzie indziej na SACPie odbiore pierwsze w życiu C64. No i teraz... z Bartkiem sprawdzimy jak to świeci, to ok... ale potem w domu też by się przydało na czymś grać.
No więc tak sobie przeglądam alledrogo co by tu...
najprościej rozumiem kabelek din na scart tak?
ale tez widzialem jakis apskejler do hdmi ale on na chihche jest czyli musialbym zanabyc kabelek din na czincz i potem moge sobie przez hdmi puszczac...
a czy ktos to juz praktykowal? moze coś opowiedziec?

W ogole to jest jakies forum dla C64 takie jak nasze do Amigi? bo wujek jakos cos nie bardzo znajduje ciekawe rzeczy.
[#2] Re: moja nowa komoda... C64

@softiron, post #1

- polskie fora o C64 (forum)
http://c64scene.pl - faktycznie głównie scenowo, obszernie i zadziornie,
http://c64power.com - fajna mini encyklopedia i artykuły z guidami do turbo, sporo na forum fajne działy, też ang,
http://c64.com.pl - forum raczkuje, trzeba się logować by czytać, fajne do ściągnięcia Komoda, oraz stare i nowe C&A.
[#3] Re: moja nowa komoda... C64

@softiron, post #1

Nie wiem jak to wyglada przez hdmi bo mam din na svideo z czinczowym audio.
C64 niezbyt nadaje sie do nowym odbiornikow bo mocno widoczne sa pionowe paski i wtedy potrzebna jest modifikacja lumafix64. Zaczalbym od din na scart albo na svideo.
[#4] Re: moja nowa komoda... C64

@softiron, post #1

Najlepszy obraz będzie na telewizorze CRT z SVideo (czy to przez SCART czy natywnie). Na LCD nie będzie pasków przez Composite, ale jakość marna. Z SVideo na LCD będą paski/szachownica, żeby to wyeliminować trzeba zrobić lumafix. Upscalery są wygodne, ale są albo dobre albo tanie.
[#5] Re: moja nowa komoda... C64

@Jenot, post #4

na CRT nie mam szans.. z braku miejsca w domu chyba rozłożę to w robocie więc zostaje mi LCD i upscaler chyba najprościej... na alle widziałem jakiś taki biały mini za 50 zyla. Ktoś go ma/miał i może coś opowiedzieć?
link
obejrzałem właśnie co to ten lumafix... hmm no różnica jest faktycznie.
[#6] Re: moja nowa komoda... C64

@softiron, post #5

Ja mam LG Flatron M1717A i do C64 nadaje się idealnie po svideo, scart, czinch :>
Do niego jednczesnie kablem antenowym mam podpiete Atari ST a i Ami przez VGA da rede w 15khz.

Ostatnia aktualizacja: 07.09.2018 11:49:59 przez mikecios
[#7] Re: moja nowa komoda... C64

@mikecios, post #6

Dobra Panoiwie...
Komoda jest, kabelek na s-video zamówiony... tera potrzebny mi monitor.
Najsamprzód chciałbym jakąś 19" bo taki też mam w Ami i się przyzwyczaiłem.
Ma ktoś jakieś typy może.. czego szukać?
[#8] Re: moja nowa komoda... C64

@softiron, post #7

19 nie mam przy C64 tylko 17 - LG1717a który bardzo fajnie się sprawuje.
Czasem przepinam się na telewizor Lg 21 cali i w kwestii 19" nie mogę się wypowiadać bo mam tez lg 21" z svideo, euro itd i tam obraz jest tragiczny dla odmiany.
[#9] Re: moja nowa komoda... C64

@mikecios, post #8

na razie jestem 2 w kolejce do Syncmastera 941MP.
[#10] Re: moja nowa komoda... C64

@softiron, post #9

no i kupił... szukam dalej
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem