Witam szanownych Amigowców . Postanowiłem nieco rozbudować moją przyjaciółkę , A1200 , w której mam zainstalowany dysk HDD - karta SD z systemem i WHDLOAD . Przymierzam się do zakupu nowej karty turbo ACA1233n i chcę wymienić kickstart z wersji 3.0 na 3.1 który jest zalecany do tej "turbinki" . Znalazłem 2 rodzaje kości - z wsadem oryginalnym Commodore i modyfikowanym przez Cloanto. Który zatem wybrać żeby karta działała prawidłowo ? Szukałem informacji o tej karcie i nie znalazłem zbyt dużo negatywnych opinii - czy warto w nią zainwestować ? Komputer potrzebny generalnie do gier i demosceny . Wracam po dłuuugich latach rozłąki z Amigą (miałem A600 dawno temu) i chcę zrobić coś z czego będę z przyjemnością korzystał a i mojemu synowi gry na Amigę pasują . Obecnie mam zainstalowaną stację Gotek i z niej korzystam. Mając jednak możliwość rozbudowy i pełnego wykorzystania HDD z WHDLOAD chciałbym zasięgnąć rady bardziej doświadczonych użytkowników jak to ogarnąć. Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz ... Ile wolnej pamięci powinno zostać po załadowaniu Workbencha ? U mnie zostaje 632,944 . Czy to prawidłowa ilość pamięci , czy coś za dużo jest "zjadane" ?