[#1] [indiAGA] Skaczący obraz
Zazdroszcząc troche Krashanowi jego 1280x1024 na AGA postanowiłem wycisnąc więcej z mojej A1200 i zainstalowałem sobie HighGfx/720p. Tryby oczywiście działają (1024x768 i 1280x720) ale jest pewien wnerwiający problem - kiedy zaznaczę jakąś ikonkę na blacie i zacznę ją przeciągać, to ekran na chwile migą. Za drugim razem już nie, chyba że złapię za inną ikonkę. Czy ktoś się z tym spotkał?
[#2] Re: [indiAGA] Skaczący obraz

@_arti, post #1

Znalazłem coś, co może być rozwiązaniem tego problemu. Zaraz sprawdzę.

Ostatnia aktualizacja: 16.09.2018 15:46:15 przez _arti
[#3] Re: [indiAGA] Skaczący obraz

@_arti, post #2

Zawsze można spróbować z rezystorem na Indi aga oznaczony jako R24, normalnie go tam nie ma ale gdzieś na EAB jest napisane że czasami trzeba dać 1k, Ja w A1200 jeszcze się z tym nie spotkałem ale w każdej mojej A4000D musiałem tak zrobić z czego w jednej zrobiłem R23 i R24 na 0.5k i dopiero zaczęło działać OK.
Tutaj też jakaś kombinacja, może coś pomoże.
[#4] Re: [indiAGA] Skaczący obraz

@superbonio, post #3

Rozwiązanie zaproponowane w podlinkowanym wątku na EAB z przestawieniem jednej funkcji FBlita pomogło ale Amiga wiesza się w losowych momentach, gdy uruchomiony jest tryb HighGFX. Chyba trzeba będzie pokombinować z rezystorami.
[#5] Re: [indiAGA] Skaczący obraz

@_arti, post #4

Jeśli to Workbench 3.9 to spróbuj pod komendzie LoadWB w s-s wpisać SIMPLEGELS

Loadwb SIMPLEGELS

Ostatnia aktualizacja: 17.09.2018 18:22:42 przez BULI
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem