kategoria: Sprzęt
[#1] modulator atrax
hej,
mam modulator atrax, po podlaczeniu raz obraz jest fioletowy (po prostu tak jakby przewazal kolor fiolet/niebieskawy wszedzie niezaleznie co jest na ekranie) a raz jest totalnie rozsynchronizowany jakbym nie do konca dostroil tv do wyjscia rf z modulatora.

co moze byc przyczyna? podpowiedzcie bo chce go rozmontowac i naprawic tylkjo nie wiem gdzie szukac problemu - nie jestem elektronikiem a zabawa z lutownica to moje nowe hobby.
[#2] Re: modulator atrax

@ami2019, post #1

Sprawdź czy nie ma zimnych lutów na gnieździe video (dsub 23) modulatora jak i Amigi
[#3] Re: modulator atrax

@Bartek2075, post #2

hej, pozyczylem od znajomka modulator jego, i ladnie wszystko jest, wiec najprawd cos z modulatorem, rozbieram go i dzialam w temacie lutow
[#4] Re: modulator atrax

@ami2019, post #3

hej, ma ktos moze fotke bebechow tego modulatora? po odpakowaniu okazalo sie ze jeden przewod sie odlutowal, nie wiadomo gdzie prowadzil...

natomiast watpie ze to wina tego odlutowanego przewodu, pokrecilem potencjometrem lekko, i sie polepszylo ale to nie jest jeszcze tak jak powinno byc, jest smuga, i kolor dalej jest nieciekawy...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem