kategoria: A1200
[#1] A1200 rev 2B
Cześć,
mam taki problem ze swoją A1200. Jest ona w rev 2B, kondensatory wymienione niedawno. Działa z kartą 4mb. Niby wszystko jest ok, ale wczoraj chciałem zainstalować parę przygodówek i przy odpalaniu Monkey Island 2 i Legend of Krylandia mam dziwny błąd.
Przy włączaniu wyskakuje coś jak guru meditaion, ale w kolorze żółtym. Próbowałem odpalać z dyskietki bez karty rozszerzeń i zawsze to samo. Przed tym guru obraz mi się trochu krzaczy jak na zdjęciu

Czy to może być kwestia zrobienia fixów?

Dużo innych gier działa bez problemu.
[#2] Re: A1200 rev 2B

@Jield, post #1

Możliwe ze te dwie gierki nie lubią A1200 i AGA czy 020
Spróbuj przed ich włączeniem wyłączyć AGA, cache
Uzyj Degrader, KillAGA lub TUDE albo ewentualnie whdload

Ostatnia aktualizacja: 26.05.2019 09:05:46 przez Norbert
[#3] Re: A1200 rev 2B

@Norbert, post #2

To już próbowałem. Na bank w nie grałem na gołej 1200 w latach 90. Adfy też są ok, bo działa to wszystko pod WinUAE.
[#4] Re: A1200 rev 2B

@Jield, post #3

Zapuść programy testowe. Może coś z pamięcią na płycie.

Ostatnia aktualizacja: 26.05.2019 09:20:33 przez chast
[#5] Re: A1200 rev 2B

@chast, post #4

Pamięć sprawdzałem i nie było żadnych problemów.
[#6] Re: A1200 rev 2B

@Jield, post #3

Wywal 4MB i spróbuj.
[#7] Re: A1200 rev 2B

@Norbert, post #6

Próbowałem. I z HDD odpalać i z dyskietki, z kartą i bez. Zawsze to samo.
[#8] Re: A1200 rev 2B

@Jield, post #3

Czasami pamięć zawodzi.
Użyj relokick do podmiany kickstartu i wtedy odpal gry.

ps.
programem antywirusowym sprawdzałeś nośniki ?
Możesz mi te konkretne obrazy podesłać? Sprawdzę u siebie.
[#9] Re: A1200 rev 2B

@Jield, post #1

Hej,
nie zgadniecie co się stało. Wymieniłem kicka na 3.x od Cloanto i jest ok. Wcześniej był oryginaly 3.0. Bardzo dziwna sytuacja jak dla mnie.
[#10] Re: A1200 rev 2B

@Jield, post #9

Stawialbym na zabrudzenie nóżek układu. Ruszyles ,dostało styku i działa normalnie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem