[#1] Programowanie w magazynach dyskowych
Na stronie http://www.fatmagnus.ppa.pl/index.php dzięki mrowczej pracy MarXa mamy zebrane kilkadziesiąt tytułów magazynów dyskowych. Pamiętam, że za starych czasów miałem kilka pozycji, gdzie były bardzo dobre artykuły o programowaniu Amigi.
Niestety nie pamiętam w jakich i w których numerach... Pamiętacie jakieś godne uwagi pozycje, od których warto zacząć?
[#2] Re: Programowanie w magazynach dyskowych

@vojo, post #1

Na pewno Kebab, tyczy się nie tylko diskmaga ale i również wersji papierowej.

Ostatnia aktualizacja: 26.07.2019 22:19:32 przez mccnex
[#3] Re: Programowanie w magazynach dyskowych

@mccnex, post #2

ja mam kilka kebabów Tańczący banan
[#4] Re: Programowanie w magazynach dyskowych

@snajper, post #3

[#5] Re: Programowanie w magazynach dyskowych

@mccnex, post #2

Dobra, dzisiaj na kolacje jemy kebaby szeroki uśmiech 880 kilo mięsa OK
[#6] Re: Programowanie w magazynach dyskowych

@vojo, post #5

Był kurs chyba w Berecie albo Taboo autorstwa kolegi Juan'a. Nic trzeba wszystkie zinny pod uae podpalać i przejrzeć. Może się coś trafi. Kiedyś coś takiego zrobiłem dla polskich gazet chodź wyszedł taki misz-masz w jednym pdf'ie no i czytelność listingów jest taka sobie, ale jest.
[#7] Re: Programowanie w magazynach dyskowych

@jimiche, post #6

Ha, nr 1 Kebaba taki sobie szczerze mówiąc, ale ciekawostka - jak postrzegano AMOSa na początku lat 90-tych:

I to jest opinia nie byle kogo, Duddie to był przecież ktoś :)

Ciekawe w kontekście późniejszego wieszania psów na AMOSie.
[wyróżniony] [#8] Re: Programowanie w magazynach dyskowych

@vojo, post #7

Bo AMOS jest do dzisiaj niedościgniony w tym, że ma w sobie toole do wszystkiego i można całą grę skleić nie wychodząc z jego edytora. Gdyby był rozwijany dalej pod kątem optymalizowania kodu (a nie że trzeba się uczyć w nim szybkiego pisania) to byłoby bardzo ciekawie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem