[#1] ADF spod FS-UAE widoczny jako "Empty" w Goteku
Cześć!

Tworzę ADF w FS-UAE w Macu, jest widoczny w emulatorze, mogę go zapełnić plikami, "relabel" na inną nazwę, wyłączam/włączam emulator, przenoszę ADF w inne miejsca i montuję od nowa — wszystko gra.

Przenoszę ten sam ADF do Goteka, wybieram w Selectorze, montuję — i w fizycznej Amidze jest widoczny jako "Empty", bez zawartości. Tak jakby fizyczna Amiga widziała zupełnie inny ADF.

Albo robię coś głupiego i nie rozumiem, albo ki czort?
[#2] Re: ADF spod FS-UAE widoczny jako "Empty" w Goteku

@podstawek, post #1

Cześć Adam, sam b.czesto tak robię, ale z tą różnicą, że pod WinUAE. Niemniej jednak wszystko działa. Sorry, że zadaję głupie pytanie, ale sam kiedyś się na tym wyłożyłem: nie wpadłeś w WB w zasadzkę show-->show all files?
PS. Coś nie możemy się doczekać kontynuacji Twoich filmików o Vampirze, tym razem konkrety o Coffinie. No ale co tu dużo mówić, nikt z nas nie wygrał wolnego czasu na loterii...
[#3] Re: ADF spod FS-UAE widoczny jako "Empty" w Goteku

@Michciu, post #2

@Michciu, dzięki. Nie, przeglądam pliki spod shella. Pusto. Zaczynam podejrzewać błąd dystrybucji FS-UAE pod Maca; mam tu też Linuksa, spróbuję zainstalować FS-UAE i powtórzyć te same kroki.

Filmiki będą. Bawię się Coffinem pod A500 w tej chwili, jestem zachwycony (aż podekscytowany kofeiną załączę zdjęcie z wczoraj — sorry za offtopic). Ale nagram dopiero jak będę miał cokolwiek co wniosłoby wartość, inaczej nie ma sensu.

Wcześniej będzie filmik o Apple III, którego właśnie przywracam do życia, ale to już inna bajka.

[#4] Re: ADF spod FS-UAE widoczny jako "Empty" w Goteku

@podstawek, post #3

Co do filmów, super, czekamy!OK
Jeśli masz Goteka z HxC, to poczytaj sobie o hxcfe.he (ten jeden pliczek trzeba przerzucić do C:, na początek przez adf, czyli to, co akurat u Ciebie sprawia obecnie problem). Pozwala przerzucać poszczególne pliki bezpośrednio z gwizdka USB do WB (polecenie hxcfe copy). Niestety Gotek od strony ogona to dla Amigi dalej stacja dysków i transfer jest porażająco wolny, natomiast jest to bardzo dobra alternatywa w przypadku A500, gdzie brakuje PCMCIA.
[#5] Re: ADF spod FS-UAE widoczny jako "Empty" w Goteku

@Michciu, post #4

O, to fajne, nie wiedziałem. Problem z tym, że akurat na tę Amigę nie mam jak tego jednego pliczku przerzucić szeroki uśmiech. Ale będę działał.
[#6] Re: ADF spod FS-UAE widoczny jako "Empty" w Goteku

@podstawek, post #5

Hej, muszę sprostować. Jak ściągniesz sobie hxcfe.hfe to zamontuj go bezpośrednio w slocie Goteka, bo to jest obraz floppy. Potem hxcfe przekopiuj do C: i z bani!
[#7] Re: ADF spod FS-UAE widoczny jako "Empty" w Goteku

@podstawek, post #3

faza a masz może większe zdjęcie
[#8] Re: ADF spod FS-UAE widoczny jako "Empty" w Goteku

@podstawek, post #1

Podeślij tego adfa.
Czy to na pewno przenosisz tego samego adf na pendrive ?
Próbowałeś podmontowac adfa z pendrive pod fs-uae?
[wyróżniony] [#9] Re: ADF spod FS-UAE widoczny jako "Empty" w Goteku

@podstawek, post #1

Ale wiesz że fs-uae domyślnie nie zapisuje plików do adf...
Wszystko jest przecie w dokumentacji.

Musisz do swojego configa dodać
writable_floppy_images = 1

Ostatnia aktualizacja: 04.08.2019 18:08:06 przez MariuszK
[#10] Re: ADF spod FS-UAE widoczny jako "Empty" w Goteku

@MariuszK, post #9

Nie wiem, bo nigdy nie musiałem przenosić plików tą drogą.... Szok. Dzięki — to może być to. Wypróbuję wieczorem i dam znać.
[#11] Re: ADF spod FS-UAE widoczny jako "Empty" w Goteku

@MariuszK, post #9

@MariuszK — to było to. Bardzo dziękuję za pomoc. W życiu bym na to nie wpadł a jestem z tych co dokumentacji nie czytają hide2.

Dużą wersję zdjęcia o którą prosił @Dorian3d można znaleźć tutaj: http://podstawczynski.com//zdjecia/IMG_1754big.jpeg

Pozdrowienia dla wszystkich.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem