[#1] Padł CyberStorm PPC?
Witajcie.
Ostatnio wróciłem intensywnie do amigowania. Wyposażyłem A400D w klasycznej obudowie w Mediatora z kartą Radeon 9250 128 MB, Zoroo RAM 256 MB, DENEB, Indivision AGA i Cyberstorma PPC 128 MB RAM. Porządny wiatrak na PPC, brak chłodzenia na 68060. Sprzęt uruchamiał się, albo nie. Losowo. Mniej więcej fifty fifty. Lubił się w kółko restartować. Wreszcie całkiem przestał działać. Od załączenia zasilania: 3 sekundy i restart, 3 sekundy i restart, ... Wymieniłem kości pamięci na nowe i to samo. Próbowałem bez Deneba, Zorro RAM i pamięci na płycie (w różnych zestawieniach) - nic. Wymieniłem Cyberstorma na innego i DZIAŁA JAK ZŁOTO. Strzelić sobie w głowę, czy próbować walczyć? Mam na podmianę procesor 68060, ale boję się, że mogę go spalić? Macie jakieś pomysły.
Pozdrawiam
[#2] Re: Padł CyberStorm PPC?

@Kitech, post #1

Sprawdź jak się mają kondensatory w przetwornicach na cyberstromie. Mogą być przyczyną niestabilności pracy. Jeśli to nie pomoże, to kontaktuj się ze Stachem.
[#3] Re: Padł CyberStorm PPC?

@jarob, post #2

Go directly to Stach
[#4] Re: Padł CyberStorm PPC?

@jarob, post #2

No to jak wymiana kondensatorów to współczuję kosztu... wymiany :)

Ostatnia aktualizacja: 07.08.2019 21:42:06 przez cytrynek
[#5] Re: Padł CyberStorm PPC?

@jarob, post #2

Dzięki, ale możesz bardziej po polsku. Niedawno wspominałem na forum, że jako inżynier budowlany, nie wierzę, że w sieci energetycznej jest prąd zmienny, bo żarówki nie migają.
[#6] Re: Padł CyberStorm PPC?

@Kitech, post #5

Jeśli nie potrafisz sprawdzić kondensatorów i ich wymienić, to pisz do Stacha.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem