Wątek zamknięty
[#1] OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka
nie chetnie zakladam takie watki ale koles mi zalaz za skore wystawiac mi negatyw za to ze pomylilem aukcje klikajac paluchem na komorce i wystapilem o zwrot prowizji
nazywa mnie kretaczem ...ale karma wraca

UWAGA na faceta zna sie doskonale na tym sprzecie jest rowniez u nas na forum doskonale zna sie na sprzecie retro
a wystawia ogloszenia z oklepanym poczatkiem oszustow z OLXa

"Na sprzedaż rzeczy po byłym lokatorze. Przez ponad rok leżały w piwnicy i nikt się po nie nie zgłosił, więc trafiaja tutaj."

Probowal wystawic popsuta A500 osobno i pisał

Brak innych kabli które by pasowały do podłączenia do prądu i telewizora

Koles wie ze to złom .. ale piękną polszczyzna bez ogródek pisze

Nie wiem czy to jest sprawne, chce się tego pozbyć, bo najwyższy czas opóźnić piwnice ze śmieci.

Allegro

wiece ostrzegam

nick: lady_linkinka
Krzysztof K. z Jaworzna
telefon i dane dla zainteresowanych

Ostatnia aktualizacja: 12.09.2019 08:35:10 przez HOŁDYS
[#2] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@HOŁDYS, post #1

Jest i ulubiona forma prezentacji towaru przez pewnych typów - na chodniku/murku/trawniku.
Jakby obrabował komórkę lokatorską i na gorąco obfotografował fanty do zbycia
[#3] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@HOŁDYS, post #1

Jak lady, to jakiś drakkłin. Widziałem te aukcje, kolejny powód aby nie kupować w PL. Albo kupować ale tylko od sprawdzonych sprzedawców.
[#4] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@AD99, post #3

nie kupować w PL. Albo kupować ale tylko od sprawdzonych sprzedawców.

To fakt!
[#5] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@AD99, post #3

Wychodzi na to że będziemy kupować i sprzedawać pomiędzy sobą. :D
[#6] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@Stoopi, post #5

To nie jest zły pomysł
[#7] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@HOŁDYS, post #1

To kto to na PPA? Albo, w jakiej domenie ma e-mail?
[#8] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@HOŁDYS, post #1

Heh, czyli co. Najpierw pomyliłeś aukcje zwalając winę na telefon. Potem się nie dogadaliście, szczegółów brak, coś tam piszesz o jakiejś prowizji. Pewnie chciałeś zrezygnować z zakupu w wygranej przez pomyłkę aukcji. Spór eskalował, gość walnął negatywa, do czego miał prawo, chociaż mógł to załatwić inaczej, ale znając Ciebie łatwo nie było. Teraz Ty rozpoczynasz prywatną zemstę wstawiając tutaj ten wątek.

Ostatnia aktualizacja: 12.09.2019 12:10:58 przez Krashan
[#9] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@Krashan, post #8

stara zasada mowi:
Handlarz handlarzowi nie odpusci, bo handlarz to nie czlowiek tylko stan umyslu ! szeroki uśmiech
[#10] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@HOŁDYS, post #1

Nabywca raczej nie czuje się oszukany. Facet za tę aukcję dostał pozytywa 31 sierpnia.
Naprawdę, ktoś wystawia nega, bo przyszedł mail z prośbą o potwierdzenie rezygnacji z zakupu? Coś mi się nie wydaje i chyba o czymś nie wiemy... Chciałbym się zapoznać z wersją drugiej strony

Ostatnia aktualizacja: 12.09.2019 13:05:34 przez tbone
[#11] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@tbone, post #10

link

Wygląda na kolejny wałek.

Ostatnia aktualizacja: 12.09.2019 13:15:23 przez misiek2
[#12] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@tbone, post #10

Różnie bywa - jak się ostatnio zapytlem sprzedawcę czy oferowany sprzęt jest jako takiej jakości (bo to chińszczyzna jest) - to wpisal mnie na czarną listę.
Zglosilem do alledrogo i po jakimś czasie odblokowany zostalem. Ale bez slowa wyjaśnienia.
[#13] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@misiek2, post #11

Teraz dowaliłeś! Janusze byznesu już palą swoje passaty i pędzą jak w wyścigu cannon ball do Chełma

EDIT: a już wiem. Brak telefonu, więc to pewnie jakieś badania ile ludzi dostanie rozwolnienia na widok BPPC w tej cenie, a ilu zaproponuje jakieś uczciwe pieniądze

Ostatnia aktualizacja: 12.09.2019 13:40:38 przez tbone
[#14] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@misiek2, post #11

[#15] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@Krashan, post #8

Heh, czyli co. Najpierw pomyliłeś aukcje zwalając winę na telefon. Potem się nie dogadaliście, szczegółów brak, coś tam piszesz o jakiejś prowizji. Pewnie chciałeś zrezygnować z zakupu w wygranej przez pomyłkę aukcji.

wystawilem PADa do Genesis/CD32 gosc nie zaplacil .. bylem z dzieckiem na placu zabaw .. obserwujac co robie moja pociecha kliknolem o jedna aukcje wyżej wysyłając wniosek o zwrot prowizji ..potem juz w poprawna aukcje
Zanim wycofalem wniosek facet wnerwiony nie pytal o co kaman tylko wypisuje w negatywie ze jestem kretaczem.... coż bywa moja wina

to tyle warto uwazac na Pana nie wiem czy sprawne
[#16] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@HOŁDYS, post #15

To o tego negatywa chodzi?
"nie polecam, sprzedawca kombinator, najpierw proponuje zakup poza allegro, potem jak się nie zgodziłem dostałem "karę" i rzekomo nie będzie mi wybierał odpowiedniej obudowy. Na koniec dzisiaj otrzymałam prośbę z allegro o zwrot prowizji... ABSOLUTNIE NIE POLECAM"

Pamiętając wątek o "zarzyganej" obudowie, to może faktycznie brzmieć jak "kara"

Ostatnia aktualizacja: 12.09.2019 14:09:45 przez tbone
[#17] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@tbone, post #16

Ten Blizzard z OLX będzie sprzedany za 5k po godzinie 17
[#18] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@ak47, post #17

to szybko sie dogadali bez telefonu
[#19] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@ak47, post #17

I po co to pisałeś? Wiesz ilu teraz dostanie zawału?

[#20] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@ak47, post #17

swoją drogą to ciekawe za ile zobaczymy na allegro/olx co tam w schowku było bo człowiek powiedział że bierze w ciemno całość za 5k - tyle dowiedziałem od człowieka co tego blizzarda wystawił
[#21] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@atryd, post #20

Bądź bystry, daj więcej szeroki uśmiech
[#22] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@makarsky, post #21

Jak chcesz to sam dawaj :) a może już dałeś :)
[#23] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@atryd, post #20

"...że bierze w ciemno całość za 5k"

mam nadzieje, ze karta bedzie uwalona na maxa Tańczący banan
[#24] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@selur, post #23

mam nadzieje, ze karta bedzie uwalona na maxa

O ile ta karta istnieje.

Może wystarczy zaproponowac 6k i 500zł zadatku, który zniknie wraz ze sprzedającym.
[#25] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@snifferman, post #24

Nadal uważam, że to zarzutka, a jakie ożywienie na forum!

Ostatnia aktualizacja: 12.09.2019 15:17:12 przez tbone
[#26] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@snifferman, post #24

Proponowałem 500 zł więcej, ale sprzedający się nie zgodził. Nie zgodził się też na obejrzenie karty i pozostałych rzeczy. Dla mnie to wałek
[#27] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@amigachelm, post #26

już znikła
A w ten bełkot przy karcie to już nikt nie uwierzy :). Każdy sprzedawca przynajmniej by sprawdził w Google co to jest, nawet po obrazkach wychodzi, że to może być z 6K warte. Nawet gdybym miał szukać ostatniego Amigowca, na drugim końcu polski to bym pojechał, sprawdził i wystawił jako sprawna ;)
[#28] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@misiek2, post #11

Też napisałem do tego typa
Odpowiedział po godzinie że karta została sprzedana w ciągu 3minut od wystawienia
Ciekawe czy naprawdę karta jest czy to walec
[#29] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@Kulamario, post #28

Albo wałek, albo sprzedający uświadomił sobie jaka jest wartość sprzętu i zmienił zdanie.

A może to tylko odwrócenie uwagi od wątku głównego tego tematu.
[#30] Re: OSZUST NA ALLEGRO lady_linkinka

@snifferman, post #29

To może ta?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem